Resultats esportius del cap de setmana al Berguedà

FUTBOL

Primera Catalana – Grup 1

La Unió Esportiva Avià acomiada la temporada amb un empat a 2 al camp del Granollers.

Partit plàcid on cap dels dos equips es jugava res i que va tenir una part per cada conjunt. A la primera, el Granollers va ser el clar dominador i en només 7 minuts de joc va ser capaç de fer dos gols. Els minuts posteriors van servir perquè el porter Sergi es lluís i fes que el marcador no fos més ampli. Malgrat tot, poc abans d’arribar a la mitja hora de partit, Marcelo va retallar distàncies en una bona acció individual. D’altra banda, abans d’acabar la primera meitat, l’àrbitre va anul·lar dubtosament el que hauria estat l’empat a 2.

A la represa, les coses van canviar i l’Avià va ser l’amo i senyor del partit. Tot i això, les ocasions no es van transformar en gol i els aficionats van haver d’esperar fins al darrer tram de partit per veure l’empat, que va produir-se en forma de gol en pròpia porteria.

L’empat relega l’Avià a la quarta posició i fa que el Manresa acabi finalment tercer, després d’imposar-se amb solvència al Sants per 3 a 0. Els manresans, doncs, finalitzen la temporada en tercera posició, amb 59 punts, mentre que els avianesos ho fan just darrere del seu rival intercomarcal, amb 58.

Tot i això, els homes d’Albert Garcia culminen una gran temporada on han estat capaços d’arribar a la penúltima jornada de competició amb opcions de jugar la promoció d’ascens a Tercera Divisió.

Consulta els resultats i classificacions de 1a Catalana

Segona Catalana – Grup 4

L’Atlètic Gironella ha perdut el darrer partit de la temporada per un clar 0 a 3 davant el Tona, el campió de lliga que jugarà a Primera Catalana a partir del proper setembre.

Partit sense massa història en què el Tona va aprofitar les poques ocasions que va tenir per anar-se’n al descans amb un clar 0 a 3 a favor. Com a anècdota, va ser el darrer partit de Xavi Posas com a tècnic del primer equip, que s’acomiada així del que ha estat el seu club les darreres temporades.

La derrota esfuma qualsevol opció del Gironella d’acabar cinquè. Els de Xavi Posas s’han de conformar finalment amb una 7a posició que els situa força per sota del que han estat al llarg de la temporada.

El Gironella s’ha passat bona part de l’any lluitant amb els equips capdavanters de la classificació però una mala ratxa en el darrer tram de competició l’ha privat d’èxits majors. Al final, com dèiem, una setena plaça que no està gens malament per un equip jove que de ben segur donarà més d’una alegria als aficionats de la comarca les pròximes temporades.

Consulta els resultats i classificacions de 2a catalana

Tercera i Quarta Catalana

Els resultats els podeu consultar a la classificació de 3a catalana i 4a catalana

Quarta Catalana

Aquesta jornada va disputar-se la tornada de la promoció d’ascens a Tercera Catalana i, malauradament, el Berga s’ha quedat a les portes de pujar.

Sense cap mena de dubte, la pitjor notícia del cap de setmana en l’àmbit esportiu. El Berga jugarà un any més a Quarta Catalana després de veure’s superat pel Viladecans “B” en el global de l’eliminatòria per l’ascens, tot i imposar-se als del Baix Llobregat per 4 a 3 dissabte al municipal de Berga. El Viladecans va fer bo el 2 a 1 a favor aconseguit a l’anada per confirmar l’ascens de categoria.

Partit absolutament boig el que es va viure aquest dissabte al camp municipal de Berga. En només 5 minuts de joc els berguedans van ser capaços de fer dos gols, mentre que el Viladecans va fer-ne un. Amb 2 a 1 en el marcador, els berguedans van seguir-ho intentant i un gol de Carreras i un altre de Lluís Sánchez van permetre arribar al descans amb un clar 4 a 1 a favor, que semblava deixar força encarrilada l’eliminatòria.

A la represa, la tònica va ser igual amb el Berga dominant a plaer i res feia pensar que el resultat canviaria. Malgrat tot, els berguedans van quedar-se en inferioritat numèrica sobre el camp a falta de deu minuts i el Viladecans va aprofitar-ho per apretar les dents i fer dos gols in extremis. Al final, doncs, final agònic i un 4 a 3 que no serveix de res al Berga, davant el 2 a 1 de l’anada que dóna l’ascens al Viladecans.

FUTBOL SALA

Equip femení, Primera Divisió

El Gironella ha golejat a la Rioja en el darrer partit de lliga per 9 a 1.

Partit sense massa història. El Gironella va imposar-se a un equip condicionat per les baixes i els gols van anar caient sobre la marxa. A la primera meitat les catalanes van ser capaces de fer dos tres gols, mentre que a la represa van augmentar considerablement la diferència fins a obtenir el definitiu 9 a 1.

La victòria no fa res més que confirmar la condició del Gironella com a equip de Primera Divisió. Les gironellenques van assolir la salvació matemàtica la setmana passada amb una victòria treballada davant el cuer Tecuni Bilbo que l’allunyava definitivament del descens.

Sigui com sigui, els tres punts d’aquesta setmana col·loquen al Gironella a l’11a posició, amb 28 punts, en una classificació que confirma el campionat de l’Atlètic de Madrid i el descens del Viaxes Amarelle, l’Estanda Ordizia i el Tecuni Bilbo.

A més a més, la golejada d’aquesta setmana davant la Rioja va servir per acomiadar a una jugadora que ha fet història al club berguedà. El de dissabte va ser l’últim partit de Clàudia Pons com a futbolista professional, després que la pròpia jugadora anunciés la seva retirada un cop finalitzat l’enfrontament.

A Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà hem pogut entrevistar-la, per parlar amb ella del club de la seva vida, el Gironella, i de la seva carrera com a futbolista.

Consulta els resultats i classificacions del futbol sala femení