La Patum celebra la Champions al Passacarrers de dissabte

Que el Barça jugava dissabte una final i que alhora d’iniciar la passada molts culers patumaires encara no havien decidit què havien de fer, si veure el partit o seguir la festa – o aconseguir la fita d’estar pendents d’ambdues coses a la vegada – era quelcom evident a mesura que l’hora del partit va anar-se acostant tot just en el primer tram del passacarrers del penúltim dia de Corpus berguedà. La final de la Lliga de Campions d’enguany, que enfrontava el FC Barcelona i la Juventus de Torí, va marcar de bon inici ja les primeres notes de Patum i va donar tonalitat blaugrana a les comparses: les Maces portaven crespons amb els colors del Barça i la Guita Xica afegia també el blaugrana als seus colors i a l’estelada de rigor.

“On anirem a veure el partit?” o “Falta mitja hora” van començar a ser les frases que acompanyaven molts patumaires quan, deixada la concorreguda Plaça de Sant Pere; Maces, Guites i Gegants Vells enfilaven el barri vell. L’Ajuntament oferia una pantalla gegant a la zona de concerts, que va aplegar desenes d’aficionats. Finalment, però, el matx no anava a deixar ni molt menys buit el recorregut. Amb una mica més de tranquil·litat a mesura que els nervis futbolístics creixien, potser sí amb menys afluència però amb la festa de sempre per carrers i places, la notícia de la victòria del Barça – flamant campió d’Europa que assolia així el segon triplet de la seva història – arribava al salt de Sant Francesc i l’eufòria s’acabava de desfermar a la Plaça de Sant Joan.

El partit del FC Barcelona havia acabat segons abans, les maces ja havien finalitzat el seu salt a Sant Francesc i esperaven començar el de la Plaça de Sant Joan. Més tard, arribaven Guites i Gegants Vells. Els patumaires més culers celebraven la Champions blaugrana, tot just aconseguida, en aquest tram de la passada.

 

Patumaires i comparses seguirien ja celebrant-ho fins el final d’un passacarrers en què no hi va faltar un arranjament de l’himne del Barça que va sonar llavors a estones per part dels músics.

AUTOR/s: Pilar Màrquez / Dani Capella