L’absència de l’ambulància fa que la Diada Castellera dels Quatre Fuets comenci amb una hora de retard

A la Diada dels Quatre Fuets 2015, s’ha repetit la millor actuació dels Castellers de Berga, descarregant el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 7 de 7. Tres castells que van descarregar també a la diada del seu segon aniversari, el juliol de 2014.

La diada ha començat amb molt retard ja que no hi havia l’ambulància reglamentària que és indispensable per poder alçar castells. El responsable de la contractació de l’ambulància era l’Ajuntament de Berga i no l’havia contractada. Les gestions en aquell mateix moment han aconseguit que arribés una ambulància però 1 hora i 10 minuts més tard del previst. L’actuació ha començat després d’aguantar una hora a ple sol i això ha afectat el desenvolupament de la diada.

Després dels pilars caminant per entrar a la Plaça de Sant Pere i després de molta estona d’espera, els Castellers de Berga han descarregat el 4 de 7 amb l’agulla. En segona ronda, han descarregat el 5 de 7, el primer que descarreguen aquesta temporada (a l’actuació de la Fira de Maig només l’havien aconseguit carregar). Abans de començar, la tercera ronda ha arribat la pluja. Amb el peu del seu 7 de 7 muntat, “han arribat els dubtes de si tiraven el castell amunt o s’aixoplugaven”, segons fonts de la mateixa colla. Finalment, el castell s’ha descarregat “amb aquell punt de rauxa i caràcter” i així s’ha completat la seva millor actuació, han explicat. Per posar-hi la cirereta, han descarregat un pilar de 5 totalment renovat.

Malgrat el retard provocat per l’absència de l’ambulància i amb l’afegit de la pluja, les colles convidades han fet una molt bona diada: Castellers de Barcelona ha carregat un 4 de 8 amb l’agulla i ha descarregat un 5 de 8 i un 3 de 8, Minyons de Terrassa ha descarregat un 4 de 8 amb agulla, un 3 de 9 amb folre i no hi ha hagut temps de fer un tercer castell.

FOTO: 5 de 7 dels Castellers de Berga. AUTOR: Castellers de Berga