140 estudiants dels instituts del Berguedà s’examinen de la selectivitat

Avui, demà i dijous els berguedans fan a Manresa les proves d’accés a la universitat (PAU), uns examens que fan 32.160 estudiants a tot Catalunya. Al Berguedà s’examinen un total de 140 alumnes entre els 5 centres de la comarca.

El centre que hi aporta més alumnes dels que imparteixen Batxillerat és l’Institut Guillem de Berguedà de Berga, amb 71. De l’Institut Pere de Fontdevila de Gironella, 31. De l’Institut de Puig-Reig s’examinen 19 alumnes. Altres 14 estudiants són de l’Institut l’Alt Berguedà. I 5 alumnes són de l’Escola Xarxa de Berga. La xifra dels participants ha augmentat respecte els dos últims anys, al 2013 s’hi van presentar 138 alumnes, l’any passat la xifra va disminuir a 127 i aquest any ha tornat a créixer amb 140 alumnes.

Les PAU es divideixen en dues fases. La general, que és obligatòria, i que inclou les matèries comunes com Llengua Catalana, Llengua Castellana, Llengua Estrangera, una matèria de modalitat i et deixa escollir entre Història d’Espanya o Història de la Filosofia. L’altre fase, que és voluntària, és la específica en la qual els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries i les dues millors notes seran les que faran mitjana.

Les proves han començat avui a les 9:30 amb l’examen de Llengua Castellana i Literatura, seguit dels examens de Història i d’específiques. A la tarda es faran els examens de Economia, Biologia, Grec o Tecnologia industrial, per exemple.

Demà, dimecres dia 10, s’examinaran d’idiomes com Alemany o Francès, seguit de Física o Disseny, entre d’altres. Finalment acabaran el dia amb Anàlisi Musical, Ciències de la Terra i Medi Ambient i Llatí.

L’últim dia de PAU serà dijous i començaran examinant Geografia i Matemàtiques; Química i Història de l’art, i donaran per acabada la selectivitat amb els examens de Dibuix Artístic, Electrotècnia i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials.

Aquests alumnes s’haurien de sumar als que es presenten des de Graus Superiors, que no s’han d’examinar de la fase general ja que a ells se’ls qualifica a través del seu expedient formatiu, però si que es poden presentar a la fase específica.

X