Els Bombers fan una vintena de sortides a Berga a causa de la pluja

IMG-20150609-WA0000Els Bombers de la Generalitat han fet, aquesta tarda, fins a una vintena de sortides a Berga a causa de la forta pluja que ha caigut a la ciutat. Segons fonts del cos, hi ha hagut fins a 18 sortides derivades de “petites inundacions” en baixos i terrats. Una de les incidències, segons el Servei Català del Trànsit, ha estat – a més – per l’aigua acumulada en la rotonda d’entrada a Berga des de la C-16.

A Berga també s’han registrat retencions, a les 17.50 hores, a la BV-4241 en un tram de 500 metres per una esllavissada menor.

Les trucades telefòniques que ha rebut Bombers han estat en el període comprès entre les 15.24 i les 17.13 d’aquesta tarda, en poc més d’una hora i tres quarts de temps. I a diversos punts de la ciutat, però sense que cap de les sortides acabés sent d’importància.

DSC08812 (Medium)Així mateix, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a la ciutat hi han caigut en tres hores un total de 105 litres per metre quadrat. Fonts de Bombers han explicat a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà que, a mitja tarda, no els constava cap incidència al Berguedà fora de la ciutat, encara que punts del baix Berguedà com Gironella, han acumulat 27 litres per metre quadrat. A Casserres han sumat 23 litres per metre quadrat, mentre que a la Quar se n’han acumulat 8 i, a la part alta de la comarca, a Guardiola de Berguedà, s’hi han registrat 3 litres per metre quadrat.

Al Santuari de Queralt, com a Berga, la precipitació ha arribat a xifres superiors, en aquest cas fins als 80,5 litres per metre quadrat, gairebé 40 litres per metre quadrat només en mitja hora de temps.

FOTOS: Imatges de la precipitació a Berga i a Gironella. AUTORS: Ricard Codina / Pilar Màrquez

Ampliada a les 18.20.

IMG-20150609-WA0004IMG-20150609-WA0003 (1)

X