L’alcalde sortint Juli Gendrau afirma estar “a disposició de l’equip de govern de la CUP” en el ple de comiat a Berga

DSCF5225“Vull agrair a tots els regidors la feina feta durant aquestes dues legislatures, tant als de govern com als de l’oposició. Al meu ple d’investidura deia que si una ciutat havia d’avançar no només era responsabilitat del govern sinó també de l’oposició, sobretot en temps de dificultats econòmiques i socials com en aquesta etapa que ens ha tocat estar davant l’Ajuntament”. Així s’acomiadava l’alcalde sortint, Juli Gendrau. Gendrau, a qui se li ha trencat la veu durant el breu discurs, ha afirmat que, tant ell com els seus regidors de CiU, quedaven “a disposició de l’equip de govern de la CUP”. En aquest sentit, ha avançat que aquest dimecres es començava ja a fer el traspàs d’informació amb l’alcaldessa i els regidors que han de governar la ciutat els propers 4 anys. L’alcalde sortint també ha tingut unes paraules per treballadors i funcionaris, “per la feina, la confiança i el treball en benefici de la ciutat”.

La ciutat ha tancat la legislatura en un darrer plenari després del qual, efectivament, s’ha realitzat la primera reunió per fer el traspàs d’informació i en la que han estat presents tant Juli Gendrau, com els regidors sortints, Ramon Bajona i Àngel Guiu; així com una representació dels que han de ser membres del nou executiu de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP): la futura alcaldessa Montse Venturós, i els regidors Oriol Camps i Anna Alsina.

L’adéu de 14 dels 17 regidors del plenari

DSCF5236Abans d’aquesta primera reunió entre ambdós grups – l’entrant i el sortint –, però; l’últim ple del mandat que ha durat escassos minuts, ha recollit diferents instants d’agraïment i comiat. La regidora de Benestar Social els darrers anys, Maribel Iglesias (CiU), ha volgut afegir, no sense emoció, unes paraules al discurs d’adéu que prèviament havia fet Juli Gendrau. “Ens has donat llibertat, suport quan ha calgut; no podríem haver trobat un alcalde millor”, ha expressat.  Després d’escoltar a Maribel Iglesias, Gendrau que ha destacat “la soledat” de la figura de l’alcalde, ha tornat a prendre la paraula. Ho ha fet citant una conversa amb l’edil del grup no adscrit d’Impuls Jordi Parera. El batlle ha recordat que aquest va dir-li que “fora bo que tothom passés un moment o un altre per l’Ajuntament, en conegués el seu funcionament i sabés què representa ser-hi”.

DSCF5224Abans havia parlat Joan Antoni López Noguera, del PP, que ha agraït el suport rebut de votants, membres del Partit Popular i de la seva família, i ha desitjat “el millor personal i professionalment” a la resta de regidors. I també havia tingut unes paraules Ermínia Altarriba, aviat regidora d’ERC que fins ara estava al grup no adscrit. Per Altarriba: “Els que ens quedem continuarem fent la tasca de serveis als ciutadans”.

DSCF5228Ermínia Altarriba ha agraït el treball als regidors no – adscrits del seu grup: Ramon Camps, Jordi Parera i Joan Guillén. I també a Dani Sánchez, ex regidor socialista. Ha acabat dient que “la història ja jutjarà a qui hagi de jutjar”.

Finalment s’han lliurat les medalles als regidors que deixen el seu càrrec. Del total de 17 edils, només en repetiran tres: Francesc Ribera i Oriol Camps de la CUP i Ermínia Altarriba d’ERC.

DSCF5231DSCF5241

FOTOS: Últim ple del mandat amb discursos de comiat i l’entrega de medalles. AUTORA: Pilar Màrquez