Vilada travessa l’equador de la seva festa major amb més visitants i actes per a totes les edats

Una de les primeres tasques que ha hagut d’afrontar el nou executiu de Vilada, format pel pacte entre Fem Pinya per Vilada – Candidatura de Progrés (CP) i Junts per Vilada – Acord Municipal (AM), ha estat l’organització de la festa major del municipi. L’alcaldessa Montserrat Badia, de Fem Pinya per Vilada que és una marca blanca del PSC, ha assegurat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, que “hi ha hagut més participació que en anys anteriors”. I ha valorat l’acollida “com a molt positiva i amb molta participació”.

Per Badia, el fet que “s’hagi apostat per intentar publicitar més el programa d’actes de la celebració, amb més publicitat que en anys anteriors, ha ajudat a que molta gent de la comarca se n’assabentés”. Habitualment, també, el fet que el gruix de la festa major de Vilada coincideixi amb Sant Joan, ajuda a portar persones d’altres poblacions veïnes al poble.

Els actes de la festa gran de Vilada, que ja han travessat el seu equador, duraran fins el diumenge 28 de juny. Els actes que ja s’han celebrat amb una concurrència important de persones han inclòs la presentació del llibre Formentera Lady de Jordi Cussà, que també n’ha fet el pregó. Així com cercavila de gegants, sardanes, concert amb l’Orquestra Blanes, campionat de jocs, exhibició de tennis, castell de focs i música en directe, entre d’altres.

Activitats per als més petits

A partir d’avui dijous la festa dóna, a més, protagonisme als més petits amb una jornada de portes obertes a la piscina; i tallers a càrrec de l’AMPA de l’Escola Picamill, aquest divendres. Precisament demà hi haurà, a les 5 de la tarda, un espectacle de màgia al Casal Pirinenc, i xocolatada.

Per als grans, avui es fa la xerrada ‘Espeleologia al Berguedà: La màgia subterrània de la comarca’ a càrrec de Jordi Capdevila del Club Esquí Berguedà; i hi haurà un partit de solters contra casats, que organitza el Club Futbol de Vilada, demà divendres al camp de futbol. Dissabte, per d’altra banda, es farà un homenatge a la gent gran; i tindrà lloc l’actuació d’Orgue de Gats, a les 10 del vespre, al Parc dels Gronxadors.

Diumenge, la celebració finalitzarà amb la 21a Caminada Popular de l’entitat ‘Amics del Camí’; la sortida de la qual serà a la plaça de la Vila a dos quarts de 8 del matí.

FOTO: Montserrat Badia, alcaldessa de Vilada. AUTOR: Arxiu/ADBerguedà