Castell de l’Areny ja disposa de Mapa de Patrimoni Cultural, amb 183 elements inventariats

La Diputació de Barcelona ha lliurat avui el Mapa de Patrimoni Cultural de Castell de l’Areny a l’Ajuntament, fruit d’un conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 183 elements del patrimoni cultural i natural del terme municipal d’aquest poble del Berguedà.

Dels 183 elements inventariats, el 69% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 5 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 7 % documental (fons documentals i d’imatges), el 5 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 14 % natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

El Mapa del Patrimoni Cultural local  té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi i la seva valoració, i permet així que l’Ajuntament estableixi mesures per garantir-ne la protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social.

L’accés a la informació pública dels elements del Mapa del Patrimoni és mitjançant un Sistema d’Informació Geogràfica, amb el qual es pot visualitzar la informació de cada element localitzat al mapa municipal. Es pot consultar a través de la pàgina web de la Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia (http://patrimonicultural.diba.cat).

Actualment hi ha 135 municipis on l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i n’hi ha 20 més en diferents processos de realització.

FOTO: Mosaic d’elements comptabilitzats a Castell de l’Areny. AUTOR: Diputació de Barcelona

 

X