ERC de Gironella lamenta que CiU desestimés la seva proposta de rebaixa de sous i defensa que hauria suposat un estalvi de 18.784 euros

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Gironella ha lamentat recentment que l’equip de govern de Convergència i Unió (CiU) no hagi tingut en compte la seva proposta de rebaixa de sous a l’hora d’aprovar les xifres de retribucions i indemnitzacions del mandat 2015 – 2019.

El portaveu d’ERC, Albert Xoy, ha explicat en una conversa amb Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat que, en el darrer ple, “es va presentar una proposta on aquestes retribucions i indemnitzacions tenien una rebaixa del 50% aproximadament, respecte la proposta que finalment va aprovar CiU”.

Des d’Esquerra, a més, s’ha explicat que tot i que CiU va desestimar-ho, els seus regidors s’aplicaran per compte propi una reducció de la indemnització que pertoca a cada edil del partit per assistència a plens; una xifra que es vol destinar a “mesures de caire social, com el banc d’aliments” i que estimen que serà de 2.295 euros bruts.

Xoy s’ha mostrat convençut, a més, que els càrrecs electes “són vocacionals” i que, per tant, “les retribucions de les diferents regidories de l’Ajuntament de Gironella s’haurien d’ajustar a aquestes circumstàncies”. Albert Xoy ha afegit que “degut a la situació laboral i econòmica del país, en què hi ha un salari mínim interprofessional de 645 euros/mensuals per una jornada complerta de 40 hores setmanals; enteníem que les remuneracions i indemnitzacions proposades per l’equip de govern no resulten prou ajustades”.

Petició d’indemnitzacions “equitatives al nivell de responsabilitat”

“També, i partint del fet que a les juntes de govern només tenen veu i vot l’alcalde i els quatre tinents d’alcalde; la indemnització rebuda per assistència a les juntes de govern ha de ser equitativa al nivell de responsabilitat de cada regidor”, ha considerat.

Entre les modificacions principals que presentaven, hi havia la rebaixa de sou de fins a 517,5 euros bruts de l’única regidora amb dedicació parcial del 30%, Sílvia Corbera. Corbera, que és també primera tinent d’alcalde, cobrarà 660,28 euros mensuals bruts per aquest 30% de la jornada, segons va aprovar-se en el darrer ple.

Esquerra també lamenta que no s’hagi aprovat la forta rebaixa que el partit proposava en les indemnitzacions per assistència a Junta de Govern, “que haurien passat a pagar-se de 69 a 46 euros per regidor, en comptes de 120”.

De la mateixa manera, Albert Xoy creu que l’assistència als plens no s’hauria de pagar a 150 euros, sinó a 86,25; tot i que apostaria per mantenir la retribució dels partits. Si s’hagués dut a terme la proposta que presentava el partit d’ERC, Albert Xoy defensa que “hi hauria hagut un estalvi de 18.783,94 euros que es podrien destinar a ajudes socials o reducció del crèdit actual de l’Ajuntament de Gironella”.

FOTO: Albert Xoy d’Esquerra en precampanya, aquesta primavera. AUTOR: ERC

X