La Baells viurà aquest estiu obres d’adequació que permetran ubicar-hi diversos serveis

L’empresa responsable de les obres d’execució del projecte de la ‘Ruta Verda del Llobregat’, Tehorsa, ha iniciat les obres d’adequació dels equipaments de la zona de la presa de La Baells; per ubicar-hi diversos serveis relacionats amb les activitats a l’embassament. Els treballs han començat aquesta mateixa setmana.

Baells15-obresConcretament, les obres consisteixen en millorar l’accés de les embarcacions a l’aigua; la construcció d’unes grades de formigó amb capacitat per a 300 persones a peu d’embassament; la col·locació d’una marquesina per la ubicació de 20 armariets per deixar els objectes personals; la localització de nous punts elèctrics, i la instal·lació d’una planta de neteja i desinfecció de les embarcacions “atès que la Baells es troba en estat de confinament per la presència del musclo zebrat i la normativa vigent obliga a netejar les embarcacions en l’entrada i la sortida de l’embassament”, segons han explicat fonts del Consell Comarcal.

Baells15-obres4Aquestes actuacions, que finalitzaran al final d’estiu, permetran assegurar una correcta neteja de les embarcacions i també proporcionaran una major accessibilitat i facilitat a les persones que utilitzen l’embassament de la Baells com a lloc d’entrenament i de pràctica esportiva, “ja que des de l’any passat aquest disposa d’un espai d’entrenament per a natació en aigües obertes de 1000 metres, la Via Blava de la Baells”, han recordat fonts de l’ens comarcal.

Des del Consell Comarcal del Berguedà aposten pel potencial de l’embassament de la Baells com un espai esportiu de referència per poder acollir i organitzar competicions i campionats.

X