David Font és el candidat de CDC a presidir el Consell Comarcal del Berguedà

David Font és el candidat de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a presidir el Consell Comarcal del Berguedà. Aquesta és la proposta que fa l’executiva de CDC, a la qual Unió ja hi ha donat el vistiplau. Segons ha confirmat el mateix Font, que és alcalde de Gironella i president de CDC al Berguedà; i que, ara per tant, es perfilaria també com a nou president del Consell Comarcal.

Per ser escollit com a president de l’ens, Font comptaria amb els 9 vots que conformen la que fins ara era la federació nacionalista de Convergència i Unió (CiU), ja al capdavant del govern del consell i que aspira a poder tornar a formar-hi govern, encara que aquesta vegada sense majoria absoluta.

En les darreres eleccions, Convergència i Unió (CiU) va aconseguir 7.561 vots a la comarca del Berguedà. La federació va ser, per tant, la força més votada a nivell comarcal; perdent, però, força respecte fa quatre anys, quan obtenia 9.043 vots. D’aquesta manera, CiU ha passat dels 11 consellers del 2011 als 9 (7 per CDC i 2 per Unió), i perd la majoria absoluta.

Matemàticament, un pacte d’esquerres podria desbancar-los, donat que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha aconseguit 6 consellers arran dels resultats de les darreres municipals; el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), n’ha assolit 2; i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) també n’ha pogut sumar 2. Malgrat tot, no s’espera que això passi; ja que la CUP ja ha descartat el pacte, per respectar que hi governi, en aquest cas, les sigles amb més consellers.

El probable nou president del Consell Comarcal

Si no hi ha sorpreses, David Font serà probablement el nou president del Consell Comarcal del Berguedà per al període 2015 – 2019, després que aquest es constitueixi el proper 17 de juliol. L’actual president en funcions, el també convergent Sergi Roca, va anunciar abans de les eleccions municipals que no seguiria, ja que ha decidit deixar temporalment la política.

Per David Font, tot plegat “és un nou repte”, que agafa “amb il·lusió i empenta”.  Per canviar “aquelles coses sobre les que calgui donar un nou enfocament o fer-hi un petit revulsiu”. Sobretot, però, Font es mostra “amb la voluntat de seguir la bona feina que s’ha fet en alguns àmbits, per continuar treballant per la comarca del Berguedà i els seus municipis”.