Berga farà la tradicional benedicció de vehicles de Sant Cristòfol, aquest dissabte

Berga celebra un any més Sant Cristòfol, patró dels xofers, en què a la ciutat es fa la tradicional benedicció de vehicles. Els actes, en aquest cas, es faran demà dissabte 11 de juliol.

S’iniciaran a les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament, amb el lliurament dels volants d’or i de plata atorgats a diferents professionals del sector del motor. En aquest sentit, en aquesta edició el volant d’or és per a Rosendo Codina Finca, un conductor de 81 anys. Codina va estar 40 anys treballant a Carbons del Pedraforca, baixant de Saldes cap a Berga. “Se li reconeixen tots els anys que ha treballat”, ha explicat Jordi Cardenas, de Montepio de Conductors a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

Així mateix, els volants de plata són enguany per Emili Sánchez Monroy, també conductor professional i que ha fet de xofer en diverses empreses, entre les quals Pasquina de Berga; i Josep Maria Corominas Puig, treballador de Pneumàtics Ballús, “especialitzat en el camp dels pneumàtics” i amb el volant del qual es vol destacar que “els treballs de taller són també importants en el sector de la conducció”.

A la  mateixa hora en què s’estiguin lliurant aquests reconeixements, al passeig de la Pau hi haurà espectacle infantil. Tot seguit, a les 8 del vespre tindrà lloc la concentració de turismes, camions, motos i bicicletes a la Rasa dels Molins, on s’iniciarà la caravana precedida per la Cobla Pirineu de Berga.

Precisament, Jordi Cardenas, de Montepio Conductors, companyia integrada a la comissió de la Junta dels Cristòfols, ha recordat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, la importància d’aquesta data per reconèixer el sector. Habitualment, la xifra de cotxes que hi assisteixen es mou entre els 200 i els 300. La ruta passarà pel carrer Pere III, el passeig de la Pau, la plaça de la Creu, la Ronda Moreta, el passeig de la Indústria, el carrer Lluís Millet, la Gran Via i per acabar, de nou al passeig de la Pau, on es farà la benedicció i veneració dels vehicles.

A la zona de benedicció, al passeig de la Pau, les pubilles repartiran els tradicionals rams d’espígol.

Audició de sardanes com a novetat

Una de les novetats de la jornada serà l’audició de sardanes del vespre, a les 10 a la Plaça de Viladomat. Amb la Cobla Lluïsos de Taradell i la col·laboració en l’organització de la colla Cim d’Estela.

X