Els zombis envairan Olvan per Festa Major

Olvan viurà dissabte una invasió de zombis o el que és el mateix la primera edició de la Zombie Escape Run, una gimcana que inclou un recorregut d’obstacles de més de 5 quilòmetres. “Hi haurà més de 20 obstacles i més d’11 zones plenes de zombis, el paper dels quals és treure vides als participants. Tot plegat, en el que l’organització busca que sigui un esdeveniment espectacular i molt divertit”, ha explicat Climent Vila, membre d’Insomnia Corporation, una de les dues entitats que preparen aquesta jornada que, en format de joc però també de caminada, s’inclou dins dels actes de la Festa Major d’Olvan. Participa en l’organització, així mateix, el Centre d’Aventura Indòmit d’Olvan.

Per fer-ho més real, les persones que prendran el lloc de zombi o mort vivent, majoritàriament membres de l’organització, aniran maquillades conforme aquest paper i esperaran als participants en els punts més impensables: per sorprendre’ls i prendre’ls una de les vides que aquests portaran amb ells en forma de cinta. El programa d’actes de l’activitat, no obstant, va molt més enllà. Tot plegat començarà a les 4 amb l’arribada dels participants inscrits i, després, de 2/4 de 6 a les 6 de la tarda, hi haurà batucada gratis a càrrec del grup Trastukats.

La Zombie Escape Run començarà a 2/3 de 7 i s’allargarà fins ben arribats 2/4 de 9 del vespre. Llavors es farà la Festa de la Desinfecció, “una festa de l’escuma, en què els participants podran netejar-se després d’haver passat totes les proves que els esperen al recorregut”, ha dit Climent Vila a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

L’organització espera superar el centenar de participants

Posteriorment, pagant un tiquet de 5 euros,  s’oferirà un sopar, amb paella i consumició. I la celebració acabarà amb la Festa Zombie Apocalypse a càrrec de Dj Garcia. En aquesta darrera activitat, que començarà a 2/4 d’11 de la nit, l’entrada i el maquillatge zombi, amb què podran “decorar-se” tots els participants que ho vulguin, és gratis. Tal i com ha relatat també Vila.

Un cop acabada la gran festa final Zombie Apocalypse, la música continuarà fins a la matinada a la Pista Poliesportiva del poble.

Insomnia – una empresa que és coneguda també per organitzar la Terror Fest de Berga, juntament amb la Berguedana de Trash – i Indòmit esperen, així; que la participació pugui arribar a superar les 100 o, fins i tot, les 150 persones. Un nombre que veuen ben possible, perquè aquest dimecres ja hi havia una setantena d’inscrits.

Es poden fer les inscripcions a la xarxa, a través del web d’Indomit. O bé al Bar Granja Míriam de Berga; a la seu d’Indòmit a Olvan; a l’establiment 2 de Piques de Manresa – situat al carrer de Sant Miquel, 7 – ; o al bar Carmona de Gironella, a l’Avinguda de Catalunya, número 46.

FOTO: Cursa de zombies a l’estil de la Zombie Escape Run. AUTOR: Insomnia Corp.