First Stop

Casserres, Gironella, Cultura

El grup de pop català Pokers porta la seva última iniciativa musical a la Font del Balç, aquest diumenge

El grup de pop català Pokers porta la seva última iniciativa musical a la Font del Balç, aquest diumenge

Pokers, un grup de pop català originari de Reus, porta diumenge la seva última iniciativa a la Font del Balç, a Casserres tocant a Gironella. Actuaran en aquest punt del berguedà dins del marc de la gira en acústic ‘Viure a la Fresca’, que els durà a diferents pobles d’arreu de Catalunya durant aquest estiu en un projecte que busca la complicitat del públic a través de la seva pròpia espontaneïtat. I és que la intenció és “plantar-nos a les places dels pobles” en una gira que vol posar música a les tardes d’estiu de les diferents poblacions catalanes, i establir contacte amb un públic que no necessàriament els espera. Ho ha explicat el guitarrista de la formació, Gerard Alcover, a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat.

Pokers va néixer l’any 2008 fruit de les ganes de quatre joves músics del Baix Camp de fer cançons pop directes i d’influència britànica. Després de tres EP’s, més de 200 concerts i diversos reconeixements musicals, el 2015, amb tota l’experiència acumulada, han decidit encetar una nova etapa com a grup i ho han fet gravant el seu primer disc ‘El que no es pot explicar’ a Medusa Estudio, amb la producció Manu Guix i Roger Rodés. i dins l’equip de CreaMusic de la mà de Carles Gómez (Lexu’s).

Amb aquest nou equip, l’Emili (veu i guitarra), el Gerard (guitarra i veus), l’Héctor (baix i veus) i el Joel (bateria) juntament amb el Marc Comí (management i contractació) encaren la presentació del seu primer disc arreu del territori català. D’entre les poblacions que visitaran aquest cap de setmana, amb diverses de les seves cançons i el seu primer single ‘Viure’, hi ha Gironella, Santpedor i Taradell.

El seu repertori són 13 cançons que parlen de sensacions, moments i històries “en què tots ens hi podem sentir identificats”, ha dit Alcover, que també ha posat de manifest que són cançons pop en català d’una influència britànica que va des del pop dels 60 (The Beatles, The Beach Boys) fins al pop més actual (Cold Play, Muse) o el britpop dels 90 (Oasis, Blur). Per Alcover, el primer single del disc, ‘Viure’, és una cançó fresca, directa i amb una melodia que “s’enganxa a la primera escolta”. Parla de “viure el moment i desprèn positivisme i energia”. El disc sortirà a la venda a finals del 2015, però la carta de presentació es farà per diverses poblacions catalanes durant tot aquest estiu de concerts acústics, un dels quals es fa a la Font del Balç, diumenge a les 7 de la tarda.

FOTO: Actuació a la fresca dels Pokers, aquest estiu. AUTOR: Pokers/Xarxes socials

Font del Balç Gira d'estiu Música Pokers

Estic amb tu

Comentaris