L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, és nomenat diputat adjunt d’Espais Naturals a la Diputació de Barcelona

Jesús Calderer, alcalde de Cercs i diputat provincial en representació del Berguedà a la Diputació de Barcelona, serà l’adjunt d’Espais Naturals a l’ens supracomarcal, un càrrec que depèn del delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient, que en aquest cas és l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

La Diputació de Barcelona va aprovar ahir el seu cartipàs, que determina la nova estructura organitzativa d’aquesta corporació, constituïda el passat dia 15 de juliol. En un ple extraordinari, s’ha donat compte de la creació de cinc vicepresidències i el nomenament dels vicepresidents primer, segon, tercer i quart, i s’ha donat llum verda a un nou organigrama estructurat en cinc àrees executives, sota la presidència de Mercè Conesa.

El nomenament estipula que el vicepresident primer serà l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC), i encapçalarà l’Àrea de Territori i Sostenibilitat; el segon, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells (CDC), i serà el titular de Desenvolupament Econòmic Local; el tercer, l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol (ERC), i presidirà l’Àrea de Cultura, Educació i Esports, i la quarta, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó (CDC), i encapçalarà l’Àrea d’Atenció a les persones.

Cal recordar que CDC i ERC van presentar, el passat 14 de juliol, un acord per a la governabilitat de la Diputació de Barcelona, que estableix quatre grans prioritats de l’acció de govern: les polítiques socials, les polítiques econòmiques, la transparència i el rendiment de comptes de tota l’acció pública, així com la contribució activa al procés de transició nacional.

En el ple  també s’han donat a conèixer els presidents i portaveus de cada formació política. De CiU, el president és Joaquim Forn i el portaveu, Joan Carles Garcia Cañizares; d’ERC-AM, Josep Ramon Mut (president), Jordi Fàbrega (portaveu), i Isaac Albert (portaveu adjunt); de PSC-CP, Núria Marín (presidenta), Pilar Díaz (portaveu), i Ana María del Puy del Frago (portaveu adjunta); d’Entesa, Alexandra Sevilla (presidenta), Arnau Funes (portaveu), i Carles Rodríguez (portaveu adjunt); del PP, Xavier García Albiol (president), Ramon Riera (portaveu), i Manuel Reyes (portaveu adjunt); de C’s, Miguel Ángel Ibáñez (president), Sonia Sierra (portaveu), i Salvador Tovar (portaveu adjunt); i de la CUP-PA, Laia Sabater (presidenta), Maria Rovira (portaveu), i Joaquim Jesús Duran (portaveu adjunt).

Actualment, la Diputació està formada per 51 diputats: 14 de CiU; 11; d’ERC-AM; 10 de PSC-CP; 7 d’ENTESA; 3 de PP; 3 de C’s; i 3 de la CUP-PA.

FOTO: Jesús Calderer en una imatge del passat mes de juny. AUTORA: Pilar Màrquez/Arxiu