Berga, Societat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fa tancar l’obrador de pa del forn de Can Curtichs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fa tancar l’obrador de pa del forn de Can Curtichs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha denegat als propietaris del forn de Can Curtichs, una suspensió cautelar de l’ordre de tancament que pesava des de 2014 sobre aquest obrador de pa, situat als baixos d’un edifici de la plaça Viladomat de Berga. Ho ha avançat Regió7 aquest dissabte. La resolució judicial considera que les instal·lacions no són adequades als usos del pla urbanístic. L’empresa, doncs, té fins avui per deixar d’elaborar pa, tot i que mantindrà la botiga – situada just a sobre l’obrador – oberta. També a l’espera d’un judici que ha de celebrar-se aquest setembre.

Segons ha pogut confirmar Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, els responsables d’aquest obrador berguedà preveuen elaborar el pa a partir d’ara en unes altres instal·lacions ja preparades.

El gener del 2014, l’Ajuntament de Berga va decretar l’ordre de tancament de l’activitat, perquè els usos que es donaven a les instal·lacions no coincidien amb els previstos al pla urbanístic. Ho va fer després d’haver rebut diverses queixes dels veïns, que des de 2008 al·legaven molèsties – majoritàriament per soroll i fums – per l’activitat d’elaboració del pa que es duia a terme en els baixos de l’edifici.

D’acord amb una sentència d’abril de l’any passat, el consistori va ser emplaçat, a més, a pagar 12.000 euros de compensació a un dels veïns pels danys causats per “la inactivitat administrativa” sobre l’assumpte que aquesta resolució considerava que hi havia hagut fins aquell moment.

L’ordre de tancament que, finalment, l’Ajuntament va emetre el 2014, va ser recorregut pels propietaris de Can Curtichs. Aquests havien demanat que a l’espera del judici que se celebrarà aquest setembre no se’ls fes tancar.

El TSJC ha donat, però, la raó al consistori i l’obrador s’haurà de mantenir inactiu a l’espera del que finalment es resolgui als jutjats la propera tardor.

FOTO: Façana de l’entrada de la botiga de Can Curtichs, a la plaça Viladomat. AUTOR: Google Maps

Can Curtichs Forn de pa Tancament TSJC

Estic amb tu

Comentaris