El Consell Comarcal inicia una campanya de prevenció i sensibilització davant el consum de drogues

Sota el lema ‘Informa’t, valora, decideix’, el Consell Comarcal del Berguedà ha iniciat una campanya de prevenció i sensibilització davant el consum de drogues. Arran de l’actualització del Pla Marc de prevenció drogodependències, del que encara no s’han fet públiques les conclusions d’aquest 2015, s’ha observat la necessitat “de crear una campanya per a prevenir i conscienciar els joves de la comarca”, segons han informat fonts tècniques del Consell Comarcal del Berguedà.

Segons aquestes fonts, les dades de consum de substàncies tòxiques, com ara l’alcohol, tabac i cànnabis, són força elevades al Berguedà. En aquest sentit, en el document anterior, que data de 2013, ja s’hi exposava que  un 64,3% de la població estudiant enquestada a la comarca s’havia emborratxat alguna vegada a la vida. Un 27,4% ho havien fet quatre o més vegades en un any, i al voltant del 42,9% estaven segurs que veurien alcohol en excés almenys una vegada l’any següent. Al 2013,  gairebé el 49,2% dels estudiants enquestats manifestaven haver consumit cànnabis i un 66% dels nois i noies havia fumat tabac almenys alguna vegada.

Les noves dades es donaran a conèixer properament. Paral·lelament, però, la campanya amb el lema ‘Informa’t, valora, decideix’ ha començat ja en ple agost, per tal de conscienciar sobre els excesos i les drogues coincidint amb el període estival de festes majors.

La iniciativa consisteix d’entrada en la presentació de tres cartells amb missatges relacionats amb el consum de drogues. Cada un dels pòsters porta un missatge diferent, fent referència a la necessitat d’informar-se (Saps el què consumeixes?), les causes del consum (saps per què ho fas?) i les conseqüències (Saps què t’atrapa?). Tanmateix també es distribuiran fulletons informatius de bones pràctiques i recomanacions pels joves que es troben darrera  les barres de les festes i els concerts.

Iniciativa que coincideix amb el període de festes majors

Està previst editar un tríptic informatiu, relacionat amb els tres cartells esmentats i en relació a diferents temes, així com els comentaris que van sorgir en els grups de discussió que es van dur a terme a diferents instituts de la comarca l’any passat. És previst que aquest tríptic es reparteixi entre tots els instituts. La campanya es posa en marxa aquesta setmana tenint en compte els actes festius que es desenvolupen a la comarca, on s’hi concentren més joves.

Des de l’àrea d’Educació i Joventut del Consell Comarcal del Berguedà, s’ha vist la necessitat de crear aquesta campanya de prevenció  i sensibilització, per tal de posar de manifest el tema de drogues a la comarca, ja que, segons han reiterat, les dades obtingudes del Pla Marc de prevenció de drogodependències mostren un alta incidència en el consum de drogues.

X