Les dades robades al web de cites Ashley Madison situen en 475 la xifra d’infidels al Berguedà

La informació dels més de 34 milions d’usuaris registrats al web Ashley Madison circula fa dies pel planeta, possibilitant comprovar que la infidelitat és una cosa global, almenys en els 48 països dels que hi ha dates – ja que el que proposa aquest web és precisament buscar relacions extramatrimonials -. Ashley Madison compta amb clients en més de 50.000 municipis del món, el 86,2% dels quals són homes. A Catalunya, Barcelona té registrats 68.593 usuaris, el 87% dels quals són homes. Però, en aquestes xifres, les comarques no es queden al marge. Al Berguedà hi ha 475 inscrits.

Les dades, piratejades a Ashley Madison i que l’empresa espanyola Tecnilógica ha posat sobre un mapa, ens permeten saber que Berga té 343 usuaris, un 90,09% dels quals són – com en la majoria de casos – homes.

I si bé la capital de comarca és la població amb més presència al web – una dada que es pot explicar per una simple qüestió de nombre total d’habitants -, no són gens menyspreables les dades de pobles més petits. A Montmajor hi ha 12 usuaris, amb un 100% d’homes; a Avià en són 27, amb un 92,59% d’homes, a Casserres fins a 12, amb un 91,67% d’homes; i a Gironella són 65 persones inscrites a aquest web, un 90,77% dels quals són homes. És Puig-reig, amb 16 inscrits, en què la predominança masculina en aquest web baixa només lleugerament. Hi ha un 81,25% d’usuaris masculins i, per tant, un 18,75% d’inscrits al municipi són dones.

Una xifra que, a més, se situa per sobre de la mitjana europea de presència femenina al web. La predominança masculina és global, i l’empresa espanyola ha comprovat que a països com l’Índia, Sud-àfrica o el Brasil el percentatge de dones que fan servir la web de cites – entre un 15% i un 20% del total –  és més gran que a Europa, per exemple, on el percentatge és majorment inferior al 10%.

Al mapa, a més, només hi surten els municipis en què hi ha 10 o més usuaris registrats.

En aquest sentit, poblacions com Montmajor o Avià no destaquen pel nombre global d’inscrits, sinó pel seu percentatge respecte el total de població. Encara que no es tracten de xifres molt altes, sí que és veritat que a Montmajor, amb 476 habitants segons l’Idescat, hi hauria un 2,52% d’usuaris a tota la població. A Avià aquesta dada baixaria fins l’1,19%.

Per activar les dades de cada municipi o ciutat al mapa, s’ha d’anar a ‘Visible Layers’ (a la part superior dreta del mapa), desactivar ‘Male Users %’ i activar ‘User distribution’.

Un document amb 9,7 gigabytes de dades robades

L’empresa Ashley Madison va ser recentment víctima d’un atac informàtic i des d’aquest dimecres l’arxiu amb les dades robades està disponible a Internet. En ell,però, es va molt més enllà de dades globals o xifres d’usuaris per municipis. Hi ha perfils, comptes de correu electrònic i, fins i tot, adreces postals i dades de les targetes de crèdit. Les dades dels registrats al web Ashley Madison van fer-se públics el 19 d’agost, per un grup de pirates informàtics autodenominat Impact Team. Han assegurat posteriorment que ho van fer amb l’objectiu de demostrar que la pàgina era una estafa, ja que comptava amb milers de perfils falsos de dones per tal de mantenir a l’aclaparadora majoria d’usuaris masculins.