Frankfurt Berga

Castellar de n'Hug, Societat

‘El Foraster’ de Quim Masferrer passarà per Castellar de n’Hug en un programa que gravarà des d’aquest diumenge i fins dimarts

‘El Foraster’ de Quim Masferrer passarà per Castellar de n’Hug en un programa que gravarà des d’aquest diumenge i fins dimarts

‘El Foraster’, el popular programa de TV3 protagonitzat per Quim Masferrer, passarà per Castellar de n’Hug. Així ho ha avançat l’alcalde Salvador Juncà, que aquest matí de divendres preparava els últims detalls del 53è Concurs de Gossos d’Atura de Castellar de n’Hug, a l’hora que buscava un allotjament per Masferrer. “Al final hem trobat una habitació en un dels hotels del poble, davant l’Ajuntament”, ha relatat Juncà, que ho ha gestionat personalment donat que “el poble és ple, totes les reserves estan fetes de fa dies” per la gran expectació que genera el certamen de gossos d’atura.

Els membres de l’equip del Foraster gravaran al poble, de fet, des d’aquest diumenge – coincidint amb el concurs – i fins dimarts. I més endavant, s’emetrà per televisió encara que no es coneix la data. ‘El Foraster’, tal i com es presenta el mateix programa al web de la Corporació Catalana de Mitjans, és “una oportunitat per conèixer el territori i els costums de la Catalunya rural, la part més humana de la nostra gent, el caràcter dels catalans”. Serà la segona vegada que ‘El Foraster’ visita el Berguedà, després d’haver enregistrat un programa de la primera temporada a Borredà.

Es tracta un programa protagonitzat per un monologuista “i les persones més entranyables, curioses, sàvies, divertides o peculiars de cada poblet”. Quim Masferrer disposa de poc més de 2 dies per conèixer el màxim de persones. I després reuneix tots els veïns al teatre del poble i exposa la seva visió particular del que ha descobert. Tots hi són presents, i tots poden aparèixer en qualsevol moment al monòleg. Per uns segons, poden ser el centre d’atenció de tots els veïns. El resultat: un programa d’humor on els veïns són, al mateix temps, públic i protagonistes, i amb un format que combina els moments de monòleg amb les entrevistes i recerca dels personatges.

Pel batlle Salvador Juncà la difusió de Castellar de n’Hug és un dels principals pilars de l’economia d’un poble que rep turisme tot l’any.

ACTUALITZACIÓ: El programa es va emetre el dimecres 17 de febrer de 2016, registrant un rècord històric d’audiència.

El Foraster Quim Masferrer Salvador Juncà TV3

Estic amb tu

Comentaris