Casserres s’endinsa en 4 dies de festa amb el pregó de Quico Soler, el primer guanyador del Campionat d’Europa de Curses de Muntanya

Casserres comença avui la seva festa major amb un programa que, pel que fa el gruix d’activitats, tindrà el seu inici en el pregó de Quico Soler, muntanyenc que fa anys va ser guanyador del primer Campionat d’Europa de Curses de Muntanya i actualment membre de la Coral Sant Bartomeu i del grup Flipats pel Teatre. Aquest pregó serà a dos quarts de 8 a la plaça de Santa Maria de Casserres. A continuació, a més, hi haurà l’espectacle ‘Tom Sawyer’ a càrrec de Flipats pel Teatre Petits i Punt.

Més tard, a les 10, aquells que assisteixin a aquesta festa gran podran viure una nit d’havaneres i rom cremat amb el Cor de Catalunya, del Bages, i un cercatasques de la Minixaranga i la Xaranga de la Casa dels Barrets. La nit, organitzada per l’Assemblea de Joves, també inclou un concert protagonitzat pel grup Rupits de Gironella, i amb Xeic! de les Terres de l’Ebre. S’acabarà amb el Dj Weah.

Pel que fa dissabte la celebració passa pel 25è Concurs de Pintura Ràpida i un matí molt dedicat a nens i nenes amb activitats a les piscines municipals i a partir de les 10 del matí, a càrrec de la companya els Xiruques del Roc de la Mel i l’AMPA de l’Escola Princesa Làscaris.

A la tarda, la festa continuarà amb un concurs de botifarra al local cultural, organitzat pel Club de Futbol Casserres, i la quarta edició de l’anomenat Casserres Salvatge, que organitza Casseres Jove i Comissió de Cultura i Festes. Al vespre, sardanes – a dos quarts de 8 – a càrrec de la Cobla Principal de Berga, i després ball de nit a càrrec de Josep Maria i Yolanda de Casserres i organitzat per la Comissió de Cultura i Festes.

Més tard, concert jove a càrrec dels grups Un gos robant, El niño de la hipoteca i Bossonaya.

El poble es llevarà d’hora diumenge, però, per celebrar el 27è Certamen de Bandes amb tamborrada i concentració de bandes, a la plaça de Santa Maria a les 10 i amb un passacarrers a dos quarts d’1 de la tarda. Més tard, hi haurà partit de futbol i, al vespre, ball amb l’Orquestra fins passada la mitjanit. L’Assemblea de Joves ha preparat així mateix una activitat de música i tast gastronòmic amb punxadiscos, a la plaça de la Creu.

Dilluns, finalment, la festa acabarà amb el concurs de truc, a les 4 de la tarda; i animació infantil amb la Pallassa de Trafàlgar i organitzat per la Comissió de Cultura i Festes i l’espectacle ‘Amunt, avall… i sempre a la plaça?’. Finalment hi haurà ball final, a dos quarts de 8, amb Marta Solsona de Montclar.

El concurs fotogràfic de festa major repartirà, per la seva banda, 10 premis; i es poden presentar fotografies analògiques, digitals o per Instagram amb el hashtag #FMCasserres15 fins el 2 de setembre.

X