Els actes de l’any Queralt 2016 es presentaran aquest dissabte amb una jornada festiva a Berga

L’encesa de 8.000 espelmes donarà el tret de sortida als actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, que tot i que se centraran entre el 27 d’agost i el 8 de setembre del 2016, ja es faran activitats al llarg de tot l’any. “Volem fer festa grossa i farem festa grossa”, ha dit a Ràdio Berga Xavier Güell, de la comissió organitzadora. Què s’ha programat? De moment, és una incògnita que les entitats organitzadores no revelaran fins aquest dissabte, 5 de setembre. S’ha organitzat una jornada per explicar als berguedans com viurà l’any Queralt 2016.

Activitats d’aquest dissabte, 5 de setembre

De les 5 de la tarda a les 8 del vespre, al carrer Major de Berga, es farà una mostra de les més de quaranta entitats col·laboradores amb #Queralt2016, que oferiran diferents activitats. A les 8 del vespre, es farà l’acte més visual de la jornada. Serà a la plaça de Sant Pere i consistirà en la formació del logotip del Centenari mitjançant 8.000 espelmes que podran ser enceses per tothom qui hi vulgui participar.  Escoltem Xavier Güell, de la comissió organitzadora.

A les 9 del vespre a la plaça Viladomat es projectarà un vídeo en el qual es donaran a conèixer les activitats de l’any del Centenari.

Seguidament, a 2/4 de 10 de la nit a la mateixa plaça Viladomat hi haurà sopar popular (entrepà i beguda pel preu de 3 euros). La jornada finalitzarà a les 10 de la nit a la mateixa plaça Viladomat amb el concert ‘La Patum en jazz’, de Xavier Guitó amb Llibert Fortuny.

Membres de la comissió organitzadora han agraït la implicació de totes les entitats col·laboradores a les activitats que es faran tan aquest dissabte com durant tot l’any Queralt 2016. També han fet una crida a la participació en la posada en marxa de les diferents propostes i a aportar-ne de noves.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament de Berga s’ha valorat com a molt positiu el moviment social que s’està generant al voltant de l’organització d’aquesta celebració així com també la implicació d’entitats de diversos àmbits.

Alteracions de trànsit

En motiu dels diferents actes que es faran durant aquest dissabte a Berga hi haurà alteracions del trànsit als diferents punts de la ciutat on es desenvoluparan:
-A la plaça de Sant Pere: de les 7 del matí a les 10 de la nit no es podrà estacionar en tota la plaça. De les 7 del matí a les 3 de la tarda hi haurà un carril de circulació pels vehicles. De les 3 de la tarda fins a les 10 de la nit es tallarà la circulació del trànsit rodat des de C/ Balmes
-Al carrer Major, des de la plaça de les Fonts: a les 11 del matí es tallarà el trànsit.
-A la ronda Queralt amb carrer Sant Antoni i carrer Instrucció: es tallarà el trànsit de les 3 de la tarda fins a les 10 de la nit.
-Al carrer Mossèn Comellas amb la plaça Sant Ramon i la plaça Maragall: es tallarà el trànsit de les 3 de la tarda fins a les 10 de la nit. No es podrà entrar ni sortir dels garatges, ni circular amb vehicles per aquestes vies.

FOTO: Membres de la comissió organitzadora del centenari. AUTORA: Berta Francàs

X