La Farsa, de Berga, posa en escena ‘Burundanga’ i dóna el tret de sortida a la Mostra de Teatre de Tardor

Berga enceta un nou cicle teatral. La Mostra de Teatre de Tardor arriba enguany amb cinc obres programades. Un cartell “atractiu”, i amb espectacles “de qualitat”, ha destacat la regidora de Cultura de Berga, Mònica Garcia. Els cinc muntatges són: ‘Burundanga’, ‘La Gent que em veu’, ‘Cop de rock’, ‘Método 33’, i ‘Moulin Rouge’.

Burundanga

El tret de sortida al cicle es dóna aquest cap de setmana amb ‘Burundanga’, de Jordi Galceran, i de la mà de l’Agrupació Teatral la Farsa, de Berga.  És una comèdia a partir d’un tema seriós com ho són els darrers mesos d’activitat d’ETA. L’argument parteix de la Berta, que està embarassada del Manel, i abans de donar-li la notícia vol comprovar si el seu xicot l’estima de veritat. La Sílvia, la companya de pis de la Berta li parla de Burundanga, una droga de la veritat, que deixa sense voluntat ni recorda res aquell que la pren. Descobreixen que el Manel estima la Berta però també altres secrets que portaran la història a conseqüències imprevisibles.

Se’n faran dues funcions, una aquest dissabte 19 de setembre a les 10 de la nit, i l’altra l’endemà diumenge a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal de Berga. Les entrades es poden comprar a partir d’una hora abans a taquilla, o bé encarregar-les a l’Oficina de Turisme de Berga. Costen 10 euros, i en valen 8 per als menors de 25 anys i per als majors de 65.

La gent que em veu

La segona obra de la Mostra de Teatre de Tardor es podrà veure el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre. Es posarà en escena ‘La gent que em veu’, d’Alba Moyano i dirigida per Xavi Morató, i  interpretada per Ivan Otaola i Joan Sirera. Segons ha explicat Otaola, va ser el seu treball a l’Institut del Teatre i davant la bona rebuda han decidit exportar l’espectacle, que tracta d’un peculiar indigent com a únic testimoni de l’assassinat que investiga un frustrat inspector de policia. La convicció del vagabund de no desvetllar-li què va presenciar porta a un estira-i-arronsa que acaba sacsejant les seves visions del món en un encontre que marca un punt i a part en la vida d’un i altre.

Es representarà el dissabte 10 d’octubre a les 10 de la nit, i el diumenge 11 a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga, on es podran comprar les entrades des d’una hora abans de la funció, o encarregar-les prèviament a l’Oficina de Turisme. El preu és de 10 euros. Val a dir que els beneficis aniran destinats a Queralt 2016, per a l’organització dels actes de la commemoració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.

Cop de rock

La programació seguirà el dissabte 17 d’octubre amb el musical ‘Cop de rock’, a càrrec de l’associació de teatre de Berga Munt d’Arts. Es tracta d’un espectacle que viatjarà al cor del rock català amb cançons mítiques i emblemàtiques de grups dels anys 1990 fins a l’actualitat. Les entrades es poden comprar també a partir d’una hora abans al teatre o bé a l’Oficina de Turisme amb antelació. Valdran 6 euros.

Método 33

La Farsa protagonitzarà una segona obra d’aquest cicle el cap de setmana del dissabte 24 d’octubre (10 de la nit) i el diumenge 25 d’octubre (6 de la tarda). El planter més jove de l’agrupació teatral representaran ‘Método 33’, una comèdia de rialla fàcil, sobre corrupció política. Les entrades es podran comprar igual que a la resta d’obres: a taquilla des d’una hora abans i prèviament a l’Oficina de Turisme. Costaran 10 euros, i per als menors de 25 anys i majors de 65 en valdran 8.

Moulin Rouge

La Mostra de Teatre de Tardor de Berga es clourà amb l’obra ‘Moulin Rouge’ el diumenge 15 de novembre. Serà a les 6 de la tarda també al Teatre Municipal. Anirà a càrrec de Manresa Teatre Musical i serà un muntatge de gran format, amb una vuitantena d’artistes a dalt de l’escenari. El musical aprofundeix en el dramatisme dels personatges i els seus dilemes més íntims i profunds, tenint com a principal fil conductor la pregunta sobre si existeix l’amor incondicional. Les entrades, amb el mateix sistema que la resta de muntatges, tindran un preu de 15 euros.

La regidoria de Cultura de Berga, Mònica Garcia, ha destacat la qualitat del cartell del cicle d’enguany, així com també ha valorat positivament el fet de poder seguir fent la Mostra de Teatre de Tardor, gràcies a la implicació dels grups de teatre amateur de la ciutat. I és que malgrat només presenti obres La Farsa, Tràfec Teatre i Anònim Teatre també hi han estat treballant. En el seu cas presentaran obres de cara la primavera.

Els organitzadors han animat als berguedans a assistir al teatre: “cal aprofitar que es fa a Berga un cicle d’aquestes característiques, amb nivell, i gaudir de tots els espectacles”, han destacat.

FOTO: presentació del cicle de teatre que es fa a Berga. AUTORA: Anna Costa

X