Prop d’un miler de corredors participen a l’Ultra Pirineu, de 110 quilòmetres pel parc Cadí Moixeró

110 quilòmetres de distància i un desnivell positiu de 6.800 metres. Són les característiques de l’Ultra Pirineu, una cursa de muntanya que transcorren pel marc incomparable del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb sortida i arribada a Bagà, passant per l’alt Berguedà i la Cerdanya. Una prova dura, exigent, que va agafar el relleu de la Cavalls del Vent i que forma part de les Skyrunner World Series. Un prova que atrau corredors d’arreu i que enguany comptarà amb prop d’un miler de participants. Es disputa aquest cap de setmana, amb sortida demà, dissabte, a les 7 del matí des de la plaça Porxada de Bagà.

Participants

Entre els participants cal destacar l’atleta de muntanya establerta a Berga Núria Picas, que ha guanyat la prova en categoria femenina en quatre ocasions. Aquest 2015 el repte és de nou aconseguir la victòria i fer com més bon paper millor a la general (recordem que l’any passat va quedar quarta). Entre les rivals, Picas tindrà Emelie Forsberg (va ser tercera el 2012), també la nepalesa Mira Rai, i entre d’altres, la basca Oihana Kortazar.

Picas, que a l’agost va haver d’abandonar la prova Ultra del Montblanc, als Alps, no va confirmar fins diumenge passat que participaria a l’Ultra Pirineu. Un anunci que va fer a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà. Podeu escoltar l’entrevista sencera que va oferir al programa Entre Rivals (s’emet cada diumenge de 2/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre a Ràdio Berga (107,6 FM) amb tota la informació esportiva de la comarca).

I en categoria masculina, Kilian Jornet torna a córrer l’Ultra Pirineu després d’haver guanyat la prova, llavors Cavalls del Vent, el 2012. S’enfrontarà a atletes de muntanya també de nivell com ara Luis Alberto Hernández, guanyador de les dues últimes edicions de la prova.

Altres proves

L’Ultra Pirineu, a banda de la prova reina de 110km, la configuren altres proves. De fet, en total seran uns 2.800 els esportistes que hi participaran. Hi haurà tres curses més:

Una és la prova nocturna Nit Pirineu (de 5 km i un desnivell de 800 metres). Una vertical que començarà aquesta nit a 2/4 de 9 des del telecabina de l’estació de la Molina, i arribarà al Niu d’Àliga.

L’altra és la Marató Pirineu, de 45 quilòmetres i amb uns 2.400 metres de desnivell positiu. La sortida serà demà, dissabte, a les 8 del matí des de Bellver de Cerdanya. Hi participarà la berguedana Rosa Valls, guanyadora l’any passat en categoria femenina d’aquesta prova.

I també es disputa la Pirineu XS, una cursa infantil que es fa aquest dissabte al matí a Bagà. L’Escola Trails dels Mountain Runners del Berguedà i els Amics de l’Atletisme de Bagà organitzen aquesta cursa amb diferents distàncies segons les categories. Podeu consultar més informació i detalls de les quatre proves a la pàgina web ultrapirineu.com

Presentació del llibre de Núria Picas

La corredora de muntanya presentarà aquesta tarda de divendres, 18 de setembre, el seu llibre ‘Córrer per ser lliure’. L’acte es farà a Bagà a la plaça de Catalunya, a 2/4 de 5 de la tarda. I és que avui ja hi haurà activitat a Bagà. A banda de la presentació del llibre, els atletes podran recollir els dorsals, hi haurà la sessió de brífing, i a les 6 de la tarda, xerrada sobre l’alimentació dels esportistes al Casal de la vila.

 

 

X