La Riera de Merlès tanca la temporada d’estiu amb millores però amb la necessitat de més accions per evitar que es degradi

La reducció de la velocitat dels vehicles a moltes zones de la Riera de Merlès, la millora de l’estacionament i la senyalització, la disminució de la massificació de gent en gorgs i trams concrets de la riera, i el descens de les deixalles (s’han fet recollides periòdiques). Són els aspectes que s’han aconseguit aquest estiu a la Riera de Merlès.

rieramerlescotxesrieramerlesrecollidadeixalles

 

S’han aconseguit gràcies, en part, a l’augment de vigilància per part dels Mossos d’Esquadra i dels agents rurals. Els alcaldes dels municipis de la Riera de Merlès es van marcar uns reptes a l’inici de la temporada d’estiu per fomentar el civisme de les persones que freqüenten, especialment en època d’estiu, l’espai natural de la Riera de Merlès (berguedans i visitants). Un cop tancat l’estiu, el balanç és positiu, segons l’alcalde de Borredà, Joan Roma: “s’ha fet molt però encara queda molt per fer“, ha dit.

Accions pendents

En aquest sentit s’ha referit per una banda en reforçar la vigilància i augmentar les sancions si cal, per evitar males praxis. I per altra banda a reduir la massificació en alguns punts concrets de la riera: “no pot ser que en alguns gorgs s’hi puguin acumular 200 persones, s’ha de poder esponjar i reduir-ne el nombre d’usuaris fins a la seixantena”. Així s’hi guanyaria també en neteja, “ja que hi ha zones molt brutes”. Una altra millora en què cal incidir és detallar i regular algunes zones d’aparcament, per evitar l’ocupació d’espais poc adequats. I, segons Roma, “tenir més en compte el tram sud de la riera, dins dels termes municipals de Puig-reig i Gaià, que en anys anteriors ha estat poc atès i ara cal prestar-li una major atenció.

Davant d’aquesta situació de la Riera de Merlès, “cal mantenir i impulsar noves actuacions per garantir que els passos que s’han fet fins ara no quedin en va i es pugui avançar en millores. Necessitem entre tres i quatre anys per arribar als objecius plantejats”, ha conclòs Joan Roma.