Manu Guix encetarà a l’octubre el cicle Culturitza’t de Gironella

Gironella aposta un any més pel Culturitza’t, un cicle de concerts i activitats culturals que des del 2010 omple el calendari de tardor de la comarca en l’àmbit musical i artístic. Grups de renom del panorama musical han passat al llarg d’aquests anys per Gironella i enguany el llistó torna a ser alt. Manu Guix, Celeste Arias, el poeta Josep Pedrals i Delikatessen són les propostes que s’han programat.

El cicle s’obrirà el dissabte 10 d’octubre amb cançó d’autor del conegut Manu Guix. El músic, amb piano de cua i “amb altres sorpreses”, serà el protagonista de la primera actuació. Serà a 2/4 de 9 del vespre a l’església vella de Gironella. Aquest és l’escenari del Culturitza’t. “És un espai idoni i idíl·lic per a aquest cicle”, han comentat tant l’alcalde de Gironella David Font com el tècnic de Joventut Samuel Mateos. Han coincidit que malgrat l’aforament sigui limitat, amb una capacitat per a 120 persones, “la voluntat de fer totes les actuacions a l’església vella és molt ferma, no ens plantegem canviar d’espai sinó al contrari”. És una manera de reivindicar aquest espai, poc utilitzat, i ideal per a uns concerts íntims i directes com els del Culturitza’t. Segons Font, a més “també ajuda a revitalitzar el nucli antic de Gironella”. Per tot plegat “hi apostem clarament”, ha remarcat Mateos, que sí que ha explicat que en aquesta edició s’ha treballat per millorar la sonorització de l’església vella i la il·luminació.

El cicle es reprendrà al novembre. El dissabte dia 7, també a 2/4 de 9 del vespre, pujarà a l’escenari Celeste, que versionarà cançons d’Antonio Machín.

Després de dues ofertes musicals, el programa es completarà amb altres disciplines artístiques. Aquesta és una novetat d’enguany. El divendres 20 de novembre, a 2/4 de 9 del vespre, es farà un festival de poesia  ‘Els nens eutròfics’ del poeta Josep Pedrals. També hi intervindrà Tomàs Arias.

El cicle Culturitza’t de Gironella es clourà al desembre amb Delikatessen, un concert – teatre –cabaret que es podrà veure el dissabte 12 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre a l’església vella.

Propostes diverses enfocades a tot tipus de públic, ja que “volem arribar a persones joves i grans, per això el ventall és ampli i no ens encasellem en un o altre estil sinó que cada any el cicle és molt variat”, ha destacat l’alcalde David Font. I amb l’aposta “per la qualitat”, ha afegit Samuel Mateos. També ha incidit en aquest aspecte el regidor de Cultura, Lluís Vall, que s’ha referit al Culturitza’t com un festival de referència a la comarca “amb espectacles, cantautors i grups importants. Oferim cultura a baix preu”. En aquest sentit val a dir que les entrades tenen un preu molt popular. Cada actuació costa 5 euros. Ja estan a la venda i es poden comprar a l’Ajuntament de Gironella. També per mitjà del web www.culturitzatgironella.blog.cat. Amb la venda de les entrades el consistori sufraga en part el cost del festival, pel qual hi destina 6.000 euros.

 

FOTO: El tècnic de Joventut de Gironella, Samuel Mateos (esquerra); el regidor de Cultura, Lluís Vall; i l’alcalde, David Font, a l’entrada de l’església vella de Gironella, l’espai que acollirà les quatre propostes del Culturitza’t. AUTORA: Anna Costa