Junts pel Sí arrasa al Berguedà

Aclaparadora victòria de Junts pel Sí al Berguedà, amb el 66,86% dels vots. En el conjunt de la comarca, amb el 100% escrutat, la candidatura de Raül Romeva, Oriol Junqueras, Artur Mas i societat civil, ha aconseguit imposar-se clarament amb 16.735 vots. Ha guanyat a tots els pobles de la comarca.

La CUP passa a ser la segona força més votada al Berguedà, amb 2.700 vots (10,79%), amb gairebé 1.500 vots més que a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012. En canvi el PSC i el PP han baixat, han obtingut un centenar de vots menys. El PSC ha sumat a la comarca 1.638 vots (6,54%); i  el PP, 1.137 (4,54%). Ciutadans, per la seva banda, ha tingut un augment significatiu, passant de 380 vots fa tres anys a 1.021 en aquestes eleccions (4,08%). Catalunya Sí que es pot ha aconseguit 801 vots al Berguedà (3,20%). I Unió, 747 (2,98%).

Rècord històric de participació

El Berguedà ha registrat una elevadíssima participació en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, amb el 80,54%, per sobre del 77,44% del conjunt de Catalunya. I un percentatge que també supera amb escreix el 73,85% de les últimes eleccions al Parlament, el 2012.

El president de Convergència al Berguedà, David Font, ha fet una valoració molt positiva de la jornada electoral al Berguedà, tant per la victòria aclaparadora de Junts pel Sí com per l’elevada participació:

El conjunt de Catalunya

Junts pel Sí ha guanyat les eleccions d’aquest diumenge amb 62 escons, que sumats als 10 que ha assolit la CUP, suma una majoria absoluta independentista amb escons (72), però no en vots. Un 47,7% han donat suport a forces independentistes.

L’altre gran protagonista de la nit ha estat Ciutadans, que quasi ha triplicat els resultats dels anteriors comicis i ha passat de 9 a 25 escons, fet que el converteix en segona força. El PSC es manté com a tercera, tot i perdre quatre escons n’assoleix 17, seguit de Catalunya Sí que Es Pot i el PP, ambdós amb 11escons, i la CUP en suma 10, més del triple que al 2012. Unió s’ha quedat fora del Parlament.

 

X