Set pobles del Berguedà se sumen a les Jornades Europees del Patrimoni amb propostes culturals i visites a equipaments

Set municipis del Berguedà participaran des d’aquest divendres 9 d’octubre i fins al dilluns 12 a les Jornades Europees del Patrimoni, que tenen per objectiu facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural.

En l’edició d’enguany, Europa ha volgut posar èmfasi en la difusió i posada en valor del Patrimoni Industrial. S’hi han sumat més de 220 municipis de Catalunya amb prop de 400 propostes, totes gratuïtes, que permetran gaudir d’aquest llegat de maneres ben diverses: itineraris, excursions, xerrades, concerts, visites dinamitzades, concursos de fotografia, rutes a peu o en bicicleta, tallers… I és que palaus, castells, catedrals, monestirs, jaciments arqueològics i molts més edificis patrimonials obren les seves portes perquè els ciutadans s’impliquin en la salvaguarda i valoració del patrimoni cultural.

Propostes al Berguedà

Avià. Visita cultural a l’església de Santa Maria. També a la de Sant Vicenç d’Obiols. Visita guiada al Molí de Minoves. I visita guiada al Pont Vell d’Orniu.

Bagà. Visites guiades al Palau dels Pinós i al Centre Medieval i dels Càtars.

Guardiola de Berguedà. Visita guiada ‘Del Castell a la Mina de Petroli de Riutort’.

La Quar. Portes obertes al monestir de Sant Pere de la Portella

La Pobla de Lillet i Castellar de n’Hug. Visita teatralitzada ‘Ruta per l’alt Llobregat acompanyats per Eusebi Güell i Antoni Gaudí’.

Puig-reig. Visita a Cal Pons. Visita al teatre de l’Ametlla de Merola. També itinerari ‘Història de Puig-reig’. I recorregut ‘Colònies industrials de Puig-reig’.

Per a informació detallada de les visites i horaris podeu consultar l’agenda del departament de Cultura.

X