El concurs de fotografia Memorial Joan Ribera opta enguany per les imatges en format digital

El concurs de fotografia Memorial Joan Ribera i Fornells, que se celebra cada any al Berguedà i aquest serà ja el novè, introdueix canvis. Passa del paper al digital. El certamen s’ha modernitzat i enguany el requisit és que els participants han d’enviar la foto en format digital (consulta les bases). D’aquesta manera, la voluntat de l’organització és fer créixer el nombre de concursants. De moment s’han presentat una dotzena d’obres i encara hi ha una setmana de temps per enviar-ne. El termini es tanca el divendres 23 d’octubre.

El concurs Memorial Joan Ribera el convoca el Consell Comarcal del Berguedà, amb la intenció de valorar i fer conèixer el patrimoni natural i humà de la comarca. La temàtica és el Berguedà en qualsevol dels seus aspectes.

Les obres es poden presentar per correu electrònic a: acbergueda.cultura@gencat.cat. Portant-ho a l’Arxiu Comarcal del Berguedà. O per correu ordinari a l’Arxiu: c/ Colònia Escolar Permanent, 2. Pavelló de Suècia, 08600 Berga).

Premis

És un premi que es va instituir com a memorial dedicat a Joan Ribera, qui va ser un dels millors fotògrafs del segle XX. Va néixer i morir a Guardiola de Berguedà (1921-2005), d’aquí que el certamen inclogui també un premi a la millor fotografia captada a Guardiola. Premi que en aquest cas atorga l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà, i són 250 euros. La resta de premis són: un primer premi 360 euros; i el segon se n’emporta 250. I es poden atorgar fins a tres accèssits. A més tots els premiats obtenen un trofeu que aporta la família de Joan Ribera Fornells.

El lliurament de premis es farà el diumenge 1 de novembre al Local Parroquial de Guardiola de Berguedà, a les 6 de la tarda. Seguidament s’exposaran les obres seleccionades pel jurat. Posteriorment aquesta exposició de les fotos es traslladarà a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, on hi serà exposada del 20 de novembre al 20 de desembre.