Els escolars diuen ‘NO’ a la violència masclista

L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà impulsen un any més el concurs ‘Nosaltres també diem no a la violència’ emmarcat dins les activitats que es fan cada any al voltant del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre.

Un concurs que vol arribar als adolescents i per això es treballa a les escoles. S’incideix en el tema de la violència masclista. Enguany el concurs arriba a la seva cinquena edició i des del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Berga ja s’està treballant amb l’alumnat facilitant-los eines que els permetin conèixer de prop les causes de la violència masclista. A més, la idea és fer un vídeo que transmeti com s’han de prevenir situacions de maltractament entre els nois i les noies, i què hauria d’entendre tothom per unes relacions sanes, lliures, igualitàries i sense violència.

En el marc d’aquest concurs, la tasca feta a les aules es complementa amb tallers sobre prevenció de violència masclista, xerrades de testimonis de dones que han estat maltractades per la seva parella i també els Mossos d’Esquadra passen pels diferents centres per aportar el seu punt de vista sobre de què és la violència i com es pot combatre.

A partir de totes aquestes activitats, l’alumnat haurà de presentar per grup els diferents treballs elaborats i els sis millors seran els premiats. Un reconeixement que consistirà en vals de compra a diferents comerços de Berga i comarca (les entitats comercials s’han sumat un any més a aquesta acció) i que es farà el dia 29 de novembre al Pavelló de Suècia, dia de lliurement de premis.