L’Ajuntament de Berga penja una bandera negra en record als miners morts

L’Ajuntament de Berga ha penjat avui, dimarts, una bandera negra al balcó de l’Ajuntament com a homenatge als miners morts a les mines de Fígols, fa 40 anys. Amb aquest símbol, l’equip de govern de la CUP, vol recordar que aquell 3 de novembre de 1975 una explosió de grisú va matar 30 miners de la mina de la Consolació (entre Cercs i Fígols).

En un comunicat, l’Ajuntament de Berga apunta que “amb aquest accident ara fa 40 anys trenta vides i moltes famílies quedaven orfes per sempre més, però també ho feia tota la comarca. La mina sempre havia anat molt més enllà de les seves galeries i és que les reivindicacions dels miners ultrapassaven la boca de la mina; les seves victòries eren fortament celebrades així com el dol de les seves derrotes en forma de repressió o mort”.

Aquell accident va ser un cop molt dur pel Berguedà. Per això avui és un dia trist. Des del consistori “es vol fer un sentit record a aquelles trenta persones i a tots els miners i familiars que van fer de la mina la seva vida”.

 

X