El Consell Comarcal del Berguedà rep un crèdit de 498.000 euros de la Diputació

El Consell Comarcal del Berguedà ha rebut un crèdit de 498.000 euros de la Diputació de Barcelona. És un dels 10 crèdits que ha signat aquest dijous al matí la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa. El valor total és de 10 milions d’euros repartits en deu consells comarcals de la demarcació de Barcelona, dins del Pla d’Operacions de Tresoreria per a Consells Comarcals. El pla es va iniciar l’any 2013 amb la finalitat de donar liquiditat a aquests ens locals per tal de garantir les seves actuacions competencials.

La Diputació destina aquests 10 milions d’euros a donar crèdits a curt termini, sense interès, per a necessitats transitòries de tresoreria. D’altra banda, els Consells Comarcals han d’amortitzar el préstec en dues quotes, el 50% als sis mesos del lliurament i, l’altre 50%, al cap d’un any.

creditsdiputacioLa resta d’imports que s’han signat són: pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, 1 milió d’euros. Per l’Anoia, també 1 milió. Pel Bages, 696.811 euros. Pel Barcelonès, crèdit d’1 milió d’euros. Pel Consell Comarcal del Garraf, de 200.000 euros. Pel Maresme, un crèdit d’ 1.719.772 euros. Per Osona, 1.100.000 euros. Pel Consell de Vallès Occidental el crèdit és d’ 1.785.416 euros. I pel Vallès Oriental, un crèdit d’1 milió d’euros.

Els criteris utilitzats per fer el repartiment dels 10 milions d’euros han estat la població (40%), el nombre de municipis (40%), l’extensió territorial (10%) i el nombre d’entitats singulars de població (10%).

FOTOS: El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, signant el crèdit. I foto de grup dels presidents de la resta de consells que han rebut crèdit. AUTOR: Diputació de Barcelona