Regidors d’Ensenyament del Berguedà comparteixen amb el diputat de la Diputació Rafael Homet prioritats educatives locals

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, es va reunir ahir dilluns a Berga amb regidors del seu àmbit de la comarca del Berguedà per exposar-los les prioritats d’aquest mandat, centrades en la presència al territori, el reforç de les funcions dels ajuntaments dins el Servei Català d’Educació i el treball per reduir l’abandonament escolar prematur.

A la trobada es van posar de manifest la necessitat de garantir el suport al sosteniment de les escoles municipals: com ara escoles bressol, escoles d’adults o escoles de música, i d’arts. Homet va explicar que aposta per mantenir un diàleg permanent amb els ajuntaments per donar resposta a les necessitats dels municipis.

Entre els projectes que es van analitzar destaca el Pla territorial d’Educació del Berguedà -en el qual s’han implicat totes les administracions- que compta amb un mapa de recursos, serveis i estructures que s’integra en l’observatori social del Berguedà, i és una eina d’informació i coordinació dels agents educatius de la comarca.

El diputat va aprofitar la trobada per lliurar als regidors documentació sobre el suport global de la corporació a la comarca durant l’any 2015.

 

X