S’amplia el termini per presentar sol·licituds al projecte Eina

El Consell Comarcal del Berguedà amplia fins al dimecres 25 de novembre el termini per presentar sol·licitud per beneficiar-se del projecte Eina. Es tracta d’una projecte que té dues línies d’ajut: Eina-Ocupació i Eina-Empresa. En total donarà feina a 35 persones en risc d’exclusió social.

Eina-Ocupació va dirigit a administracions locals i entitats socials sense ànim de lucre. Preveu contractar 20 persones.

Eina-Empresa va dirigit a empreses, entitats i autònoms. Permetrà als empresaris que ho demanin contractar persones de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat social. Per fer-ho, rebran incentius. La quantitat màxima de subvenció per contracte de 6 mesos a jornada completa és de 7.800 euros. Si la jornada laboral és inferior a la completa l’ajut serà proporcional. El programa el subvenciona la Diputació de Barcelona.

L’objectiu és combatre l’atur, promoure la inserció laboral dels col·lectius amb més dificultat i dinamitzar el mercat de treball local, tal com ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà el conseller comarcal de l’àrea d’Atenció a les Persones, Josep Lara.

Es poden presentar sol·licituds presencialment al Registre General del Consell Comarcal del Berguedà (carrer Barcelona, 49, 3r, Berga); o telemàticament al web www.bergueda.cat.