L’Ametlla de Merola demana cadires “confortables” per omplir el pati de butaques del teatre durant els Pastorets

El teatre de l’Ametlla de Merola té una mancança important: les butaques. Fa tres anys es va fer una important remodelació a l’equipament però va quedar pendent el pati de butaques per falta de pressupost. A dia d’avui encara no s’hi ha invertit. Per això, ara que s’acosten les representacions dels Pastorets l’Associació Cultural Esplai de l’Ametlla de Merola fa una acció reivindicativa i demana a entitats i associacions i a grups de Pastorets de tot Catalunya, així com també a particulars que cedeixen cadires, “i s’hi pot ser que siguin còmodes i confortables”, ha remarcat el director dels Pastorets de l’Ametlla, Moisès Boixadera. I és que els Pastorets “és un muntatge llarg, d’unes tres hores, i les actuals cadires de plàstic no són idònies. A més, volem posar en escena la reivindicació de les butaques. Ens fan molta falta”, ha afegit.

Actualment el pati de butaques l’omplen cadires de plàstic, que són les que s’utilitzen pels espectacles que es programen periòdicament a l’Ametlla. L’Ajuntament de Puig-reig en cedeix unes 400 perquè s’hi puguin fer les activitats. “Una situació però, que no es pot perllongar en el temps”, asseguren des de l’Associació Cultural Esplai. Per això han presentat la campanya ‘Deixa’ns una cadira’. Una cadira que sigui confortable perquè, segons apunten en una carta que han fet arribar a entitats i associacions, “les queixes que rebem des usuaris i la davallada de públic per no tenir butaques, posen en perill tant la programació cultural ordinària que desenvolupem com peces que formen part del patrimoni com són els Pastorets de l’Ametlla, que es representen des del 1878 i que van ser distingits amb la Creu de Sant Jordi el 2007 per la Generalitat”.

Per les cinc representacions dels Pastorets d’enguany el pati de butaques serà un ‘poti-poti’ de cadires: pot haver-hi des de sofàs, passant per cadires de perruqueria, cadires encoixinades… la voluntat d’aquesta campanya és acomodar els espectadors amb seients més adients, cedits per les entitats de l’àmbit cultural i associatiu i de les persones que s’hi vulguin acollir de forma particular. Segons Moisès Boixadera, “pretenem acomodar als nostres espectadors amb seients més adients”. La idea és millorar l’acollida i la comoditat dels espectadors durant totes les representacions dels Pastorets de l’Ametlla de Merola (del 27 de desembre al 24 de gener).

Adhesió a la campanya

Per participar-hi es poden deixar fins a un màxim de cinc cadires, de qualsevol tipus, “i si es vol amb coixins”. S’han d’enviar al local de la biblioteca de l’Ametlla (plaça del Teatre). L’horari d’atenció és de 10 del matí a 1 del migdia. Les aportacions es poden fer fins al 24 de desembre. Per a més informació: 686 278 836. Tot el material cedit serà degudament identificat de manera que es faci visible l’entitat o persona que en fa la cessió durant les representacions.

Altres mancances al teatre

Les butaques no són l’única mancança que té el teatre de l’Ametlla de Merola, tampoc no té lavabos propis (es fan servir els del bar adjunt), i tampoc no hi ha vestíbul. Segons Moisès Boixadera, “malauradament les obres d’adequació del teatre encara no tenen data de finalització i això fa que tinguem varis elements en precari, també hi sumaríem la climatització i sonorització”.

 

FOTO: Algunes de les ànimes dels Pastorets de l’Ametlla de Merola asseguts en quatre cadires, totes diferents i còmodes, com les prop de 300 que ompliran el pati de butaques pels Pastorets d’enguany. D’esquerra a dreta: Pol Escudé, Mateu Fité, Moisès Boixadera i Jaume Vilà. AUTORA: Anna Costa

X