Cercs, Sagàs, Societat

Els dos restaurants berguedans amb estrella Michelin la mantenen, L’Estany Clar i Els Casals

Els dos restaurants berguedans amb estrella Michelin la mantenen, L’Estany Clar i Els Casals

El Berguedà conserva les estrelles Michelin: la del restaurant L’Estany Clar, de Cercs; i la del restaurant Els Casals, de Sagàs. Un any més, repte assolit.

L’Estany Clar té la distinció des del 2004, quan Jordi Cruz n’era el xef. Actualment és Josep Xandri. I Els Casals, amb el cuiner Oriol Rovira al capdavant, va obtenir el reconeixement de la guia Michelin el 2007. Per a un i altre restaurant berguedà, l’estrella els ha suposat més prestigi i l’interès de clients estrangers per tastar la seva cuina. Una cuina d’autor, amb productes de proximitat i de qualitat.

Ahir es va presentar la guia per al 2016 amb els millors restaurants i en el conjunt de Catalunya quatre restaurants han obtingut la seva primera estrella Michelin: Hoja Santa (Barcelona), Disfrutar (Barcelona), TresMacarrons (Masnou) i Empòrium (Empúries). I hi ha quatre restaurants que perden estrella són Neichel i Comerç 24, que han tancat portes al llarg de l’any des que va aparèixer l’última edició de la guia, i els restaurants Ca l’Arpa i Manairó.

La tan preuada tercera estrella no ha arribat per cap dels restaurants que actualment en tenen dues. Mantenen les tres estrelles, el Celler de Can Roca dels germans Roca i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda.

La cuina catalana, balear i valenciana compta amb més de 50 establiments reconeguts i 60 distincions:

Restaurants amb tres estrelles Michelin

El Celler de Can Roca. Joan Roca (Girona)

Quique Dacosta. Quique Dacosta (Alacant)

Sant Pau. Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, Maresme)

Amb dues estrelles

Àbac. Jordi Cruz (Barcelona)

Enoteca. Paco Pérez (Barcelona)

Lasarte. Martín Berasategui (Barcelona)

Les Cols. Fina Puigdevall (Olot)

Miramar. Paco Pérez (Llançà, Alt Empordà)

Moments. Raül Balam (Barcelona)

Zaranda. Fernando Pérez (Es Capdellà, Mallorca)

Amb una estrella Michelin

Alkimia. Jordi Vilà (Barcelona)

Andreu Genestra (Capdepera)

Bo.Tic. Albert Sastregener (Corçà, Baix Empordà)

BonAmb (Xàbia)

Ca L’Enric. Jordi Juncà (La Vall de Bianya, Garrotxa)

Caelis, Hotel Palace. Romain Fornell (Barcelona)

Cal Paradís (Vall d’Alba)

Can Bosch. Joan Bosch (Cambrils, Baix Camp)

 Can Dani (Formentera)

Can Jubany. Nandu Jubany (Calldetenes, Osona)

Capritx. Artur Martínez (Terrassa, Vallès Occidental)

Casa Manolo (Daimús)

Casa Pepa (Ondara)

Casamar. Quim Casellas (Llafranc, Baix Empordà)

Cinc Sentits. Jordi Artal (Barcelona)

Disfrutar. Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Barcelona)

Dos Cielos, Hotel Melià. Javier i Sergio Torres (Barcelona)

Dos Palillos. Albert Raurich (Barcelona)

El Poblet (Valencia)

Els Brancs. Javier Cabrera (Roses, Platja de Canyelles Petites, Alt Empordà)

Els Casals. Oriol Rovira (Sagàs, Berguedà)

Els Tinars. Marc Gascons (Llagostera, Gironès)

Empòrium. Joan Màrius Jordà (Castelló d’Empúries)

 Es Fum (Palmanova)

Es Molí d’En Bou (Sa Coma)

Es Racó d’Es Teix (Deià)

L’Estany Clar. Josep Xandri (Cercs, Berguedà)

Fogony. Zaraida Cotonat (Sort, Pallars Sobirà)

Fonda Sala. Toni Sala (Olost, Osona)

Gaig. Carles Gaig (Barcelona)

Hisop. Oriol Ivern (Barcelona)

Hofmann. Mey Hofmann (Barcelona)

Hoja Santa. Albert Adrià i Paco Méndez (Barcelona)

Jardín (Port d’Alcúdia)

Koy Shunka. Hideki Matsuhisa (Barcelona)

L’Angle. Jordi Cruz (Barcelona)

L’Escaleta (Cocentaina)

L’Ó. Jordi Llobet (Sant Fruitós de Bages)

La Cuina de Can Simón. Xavier Lores (Tossa de Mar, Selva)

La Finca (Elx)

La Fonda Xesc. Francesc Rovira (Gombrèn, Ripollès)

La Sucursal (Valencia)

Les Magnòlies. Víctor Trochi (Arbúcies, la Selva)

Les Moles. Jeroni Castell (Ulldecona, Montsià)

Lluerna. Víctor Quintillà (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès)

Malena. Josep Maria Castaño (Gimenells, Segrià)

Massana. Pere Massana (Girona)

Monastrell (Alacant)

Moo, Hotel Omm. Juan Pretel (Barcelona)

Nectari. Jordi Esteve (Barcelona)

Pakta. Albert Adrià (Barcelona)

Ricard Camarena (Valencia)

Riff (Valencia)

Rincón de Diego. Diego Campos (Cambrils, Baix Camp)

Saüc. Xavier Franco (Barcelona)

 Simply Fosh (Palma)

Tickets. Albert Adrià (Barcelona)

Torreó de L’Indià. Fran López (Xerta, Baix Ebre)

TresMacarrons. Miquel Aldana (Masnou)

Via Veneto. Josep i Pere Monje (Barcelona)

 

Els Casals estrella Michelin guia Michelin L'Estany Clar Restaurants

Estic amb tu

Comentaris