La Cobla Berga Jove ofereix el concert ‘Patum i cobla’, amb sardanes, obres per a cobla i peces patumaires

El concert ‘Patum i cobla’ és la proposta d’aquest dissabte, 28 de novembre, a Berga emmarcada ens els actes de celebració dels 10 anys del reconeixement de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. L’actuació anirà a càrrec de la Cobla Berga Jove i es farà aquest dissabte, 28 de novembre, a les 7 de la tarda al Teatre Municipal de Berga.

La Cobla Berga Jove és una formació nova, creada fa poc més d’un any, amb membres d’entre 19 i 23 anys, la majoria estudiants de música al Conservatori de Barcelona i que han passat per l’Escola Municipal de Música de Berga. Fomenten els concerts de cobla.

El concert ‘Patum i cobla’ tindrà dues parts clarament diferenciades. Una primera amb sardanes i obres per a cobla i una segona que inclourà diferents peces de temàtica patumaire.

El preu de les entrades serà de 5 euros i es poden reservar a l’Oficina de Turisme de Berga (93 821 13 84) o bé per Internet (coblabergajove.cat). També se’n podran adquirir a la taquilla del Teatre Municipal a partir d’una hora abans de l’inici del concert

Els actes de celebració de la declaració del Patrimoni seguiran el divendres dia 4 de desembre amb la conferència sobre ‘Les Festes del Foc i del Sol als Pirineus’, que podrien ser proclamades Patrimoni de la Humanitat la setmana que ve. La xerrada anirà a càrrec de Jan Grau i Martí, expert en cultura popular. Es farà a les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament de Berga.