Troben, per primer cop, una llúdriga fora del riu Llobregat al Berguedà

Agents Rurals han trobat una llúdriga en un canal del riu Bastareny, al nucli urbà de Guardiola de Berguedà. És la primera vegada que es troba un exemplar d’aquest animal fluvial fora del riu Llobregat i en cotes tan altes com és l’alt Berguedà. Fins ara només se n’havien vist al riu Llobregat, que és on va ser reintroduïda la llúdriga. El Bastareny és un afluent de la capçalera del Llobregat.

L’exemplar de llúdriga ha estat traslladat al Centre de Fauna de Torreferrussa, on està sota supervisió veterinària.

La llúdriga és un animal protegit i des de l’any 2002 s’estan fent esforços per reintroduir-la als rius catalans. Ja se l’ha vist a l’Ebre, a la Muga, al Fluvià, al Llobregat, al Besòs, al Congost i al Tenes.

 

X