El projecte Prescad Engineering guanya el Premi Emprenedor, i Perícia Caminera s’endú el guardó a la Millor Idea

El Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà 2015 ja té guanyadors. En la categoria Premi a la Millor Idea, el primer premi ha estat per al projecte presentat per Xavier Campillo, per Perícia Caminera. Es basa en la creació d’una plataforma web professional de Visor de Camins Públics amb serveis gratuïts i de pagament amb la finalitat de dinamitzar i facilitar la realització d’inventaris municipals de camins.

I en la categoria de Premi Emprenedor, s’han atorgat tres reconeixements. El primer premi se l’ha endut Marc Rosiñol i Jordi Rafart pel seu projecte Prescad Engineering. El projecte consisteix en el disseny, fabricació i serveis d’enginyeria per a equips a pressió: filtres, dipòsits, ciclons, tancs d’expansió, intercanviadors, etc, que inclou la realització del disseny a través de mitjans propis (software de càlculs i disseny 3D) i la subcontractació de la fabricació sota la seva supervisió a un taller de la comarca que disposa de la maquinària necessària. Se l’ha valorat per la seva viabilitat econòmica, innovació tecnològica en procediments i productes, per apostar amb el territori i el seu treball en xarxa amb altres empreses de la comarca.

El segon premi de la categoria Emprenedor s’ha entregat a Susana Carrasco i Maria Cervantes pel seu projecte empresarial de BM Espai – Centre de Biomecànica i Rendiment. Aplica els coneixements i tecnologia de la biomecànica per identificar i quantificar la mobilitat i la força del cos i aplicar-la al rendiment esportiu i la protecció de la salut. Se l’ha guardonat per ser un projecte innovador, amb la capacitat d’implicar un equip multidisciplinari de professionals i aplicar la tecnologia i la ciència al servei de les persones.

I el tercer premi d’aquesta categoria ha recaigut a Laia Pont pel projecte  BlocdeFormatges. Ofereix a tothom que hi estigui interessat activitats entorn el món del formatge que fomentin la cultura d’aquest producte amb descoberta i valorització de formatges artesanals, tastos guiats, tallers, bufets per esdeveniments petits i grans, assessorament a botigues o restaurants, tastos a domicili… Se l’ha premiat per ser un dels projectes empresarials que posa en valor els productes agroalimentaris locals, per la reivindicació de l’artesania i la qualitat, per l’aplicació de les noves tecnologies i per la cooperació amb  altres projectes.

El Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà esconsolida com el certamen de promoció i visualització de l’emprenedoria, la creativitat i del talent a la nostra comarca. En l’edició d’enguany, s’han presentat un total de 17 candidatures (6 a la categoria de la millor idea i 11 a la categoria premi emprenedor), en el que ha destacat un augment significatiu d’idees i projectes vinculats amb les noves tecnologies o Internet.

El jurat del IV Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà l’han format representants de les entitats col·laboradores: Marc Vilà de la Cambra de Comerç de Barcelona, Neus Viñas de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, Àngel Noguera de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, Antoni Clement de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Marc Bernadich de la Universitat de Manresa, Moisès Gonzàlez de MoiAcció, Pere Caballero de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Judith Serra d’Hosteleria i Turisme del Berguedà, i Eduard Barcons de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Premis

El premiat en la categoria de millor idea s’ha endut 300 euros, una invitació gratuïta a un dinar de Joves Empresaris, servei de gestoria gratuït durant dos trimestres a escollir entre les assessories col·laborades, assessorament per elaborar el Pla d’Empresa i buscar finançament, assessorament en el model de negoci i pla de màrqueting i una acció de promoció. (Són serveis que s’atorguen gràcies al patrocini de La Caixa i de la col·laboració d’empreses i associacions).

En l’apartat de premi emprenedor, el primer premi s’ha endut 1.000 euros, també domini i web, sessions de coaching, una invitació gratis a un dinar de Joves Empresaris, servei de gestoria gratuït durant dos trimestres a escollir entre les assessories col·laboradores, formació presencial en fiscalitat i laboral per CTAC, sis mesos de lloguer gratuït en els despatxos i naus del Centre d’Empreses de Cercs, participació en una programa d’Emprenedoria, tutoria presencial, assessorament, dos anys de quota gratis i quinze hores d’assessorament personalitzat en el model de negoci i pla de màrqueting i acció de promoció.

El segon premi, 700 euros i també diversos serveis d’assessorament, atenció personalitzada, tres mesos d’estada gratuïta al Centre d’empreses, i altres facilitats per tirar endavant el negoci.

I el tercer premi s’ha emportat 400 euros i servei de gestoria gratuït durant dos trimestres, tres mesos de lloguer de franc al Centre d’Empreses de Cercs, i entre d’altres assessorament per engegar i consolidar el projecte.