Bagà acull una exposició de les falles del Pirineu

Una exposició permet conèixer les falles del Pirineu, festes que han format part de la candidatura ‘Les festes del foc dels solticis’, proclamada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. S’hi inclou la Fia-faia de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola, que celebren la festa cada 24 de desembre, pel solstici d’hivern, a diferència de la majoria de poblacions fallaires que ho fan pel solstici d’estiu, la nit de Sant Joan. Totes tenen els seus trets característics, i la mostra que es pot veure aquests dies a Bagà fa un tast de molts dels 63 municipis que englobava la candidatura.

L’exposició de les falles del Pirineu ha fet parada al Palau dels Pinós de Bagà després d’estrenar-se al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona. A Bagà hi serà fins al 6 de gener. L’horari de visita és els caps de setmana: dissabtes de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 7  de la tarda, i diumenges de 10 del matí a 2 del migdia.

X