La Fira de Reis de Montclar espera atraure unes 5.000 persones

Montclar celebra aquest dimecres, 6 de gener, la Fira de Reis. Una tradicional mostra que cada any aplega prop d’un centenar de parades i atrau uns 5.000 visitants. Aquestes són les previsions per aquesta edició, segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà l’alcaldessa del municipi, Raquel Sala. Si el temps hi acompanya -les prediccions diuen que farà fred però no s’espera pluja- l’èxit està assegurat i el Pla de les Alzines es tornarà a omplir de visitants del Berguedà i de fora de la comarca que faran cap a la fira.

Públic que, per una banda, podrà degustar un bon esmorzar a base d’entrepans de tastet, de botifarra, cansalada… (a càrrec del Club Esportiu Puig-reig, la Coral Sant Bartomeu de Casserres i l’Ajuntament de Montclar). De bon matí ja encendran les brases per poder rostir la carn i fer centenars d’entrepans, que vendran a 5 euros.

I per altra banda, podrà passejar enmig de les parades i comprar productes de tota mena: alimentació, estris per la llar, roba, eines de pagesia, també hi haurà mercat de maquinària agrícola, demostracions de motocròs, entre d’altres propostes. Parades molt variades, com cada any.

De fet, la Fira de Reis segueix el mateix patró dels altres anys. Funciona i no s’hi introdueixen canvis. Ambtot, el nou ajuntament, que governa des del passat maig, vol millorar el sistema de l’estesa de les parades al Pla de les Alzines, “que es porti un control de quines parades venen a la Fira de Reis de Montclar, perquè ara és molt improvisat”, ha dit l’alcaldessa. En aquesta edició el què s’ha millorat és l’aparcament, “hem habilitat un camp perquè s’hi aparqui”, ha comentat.

La Fira de Reis de Montclar es clourà al migdia.

 

 

X