Creu Roja repartirà joguines i material escolar a 105 infants del Berguedà aquesta nit de Reis

Creu Roja Joventut del Berguedà repartirà joguines i material escolar a 105 nens i nenes de la comarca. Per tal que tots els infants puguin tenir un paquet aquesta nit de Reis, ja fa anys que Creu Roja impulsa una campanya per ajudar a les famílies més necessitades. Sota el lema ‘La teva passió és un regal’, el desembre s’han fet tallers i activitats culturals i esportives a diferents municipis de la comarca. Els participants han col·laborat amb la causa.

Els beneficiaris són de Cercs, Guardiola de Berguedà, Vilada, Borredà, Bagà, Casserres i Olvan, seleccionats pels Serveis Socials municipals de tots els ajuntaments del Berguedà, tret de Berga, on la campanya de Reis és responsabilitat de Càritas Parroquial. Els 105 nens i nenes d’aquest any són 28 menys que l’any passat. El descens s’explica per un conjunt de causes: en alguns casos, perquè la situació puntual d’alguna família pot haver millorat, perquè alguna altra família ha anat a viure fora de la comarca, i perquè hi ha hagut diagnòstics diferents dels Serveis Socials municipals. De tota manera, i al contrari del que podrien fer pensar les dades, es detecta en general una cronificació de la situació de precarietat en què viuen algunes famílies de la comarca, que no s’ha resolt ni de tros en els últims mesos.

Creu Roja Joventut participarà en la cavalcada de Puig-reig, i a Gironella un patge reial repartirà els regals a les oficines del carrer Sant Joan Baptista de La Salle.

270 persones als tallers

creu roja zumba gironella (Medium)La campanya de Reis de Creu Roja Joventut s’ha finançat gràcies a les activitats solidàries que es van fer durant el mes de desembre, i que van tenir una participació de 270 persones en total. L’acte més popular va ser el llançament de la campanya, amb uns tallers infantils a Casserres, en què van participar 70 persones. Després, hi va haver activitats a Gironella (música per a nadons, 32 persones; ioga, 21 persones; zumba, 50 persones, i cuina, 61 persones), a Guardiola (decoració de nadal, 11 persones) i a Puig-reig (scrapbooking, 25 persones).

1.326 euros recaptats

En total, amb les inscripcions que van pagar tots els participants als tallers es van recaptar 1.225 euros. L’escola FEDAC de Gironella hi va aportar 101,70 euros més, recollits a través d’activitats solidàries que van organitzar els alumnes de 3r i 4t de Primària. Finalment, la campanya s’ha tancat amb una recaptació total de 1.326,70 euros, uns 300 més que l’any passat, que s’han destinat íntegrament a finançar els lots de regals. 

A més d’això, s’han recollit un centenar de joguines noves a les oficines de Creu Roja de Berga i Gironella i l’empresa Knauf ha fet una donació de joguines recollides entre els seus treballadors.

Els organitzadors de les activitats i monitors dels tallers han estat Carla Galiot, Gemma Estrada, Sandra Rubiralta, Bet Gil, Eve Garcia, Flors Ester, Marc Martín, Juanjo, Pallassa Trafàlgar i Bernadette Cuxart. Tots han participat en la campanya de forma desinteressada.

 

X