Cicle Tardor AJBerga

Berga, Societat

Felipó reedita un llibre sobre Queralt de mossèn Santamaria

Felipó reedita un llibre sobre Queralt de mossèn Santamaria

El bibliògraf Ramon Felipó ha reeditat el llibre ‘La Mare de Déu de Queralt, resum històric i novena’, del berguedà mossèn Joan Santamaria. Una obra que es va editar per primera vegada l’any 1928 i es v reeditar el 1930. Els exemplars ja fa anys que estan exhaurits i ara Felipó, coincidint amb l’any del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, ha vist oportú que aquesta obra surti de nou a la llum.

La intenció és doble, per una banda recuperar la figura de mossèn Santamaria “oblidada”, i per altra banda recuperar tant història de fets ocorreguts al santuari, la llegenda de la troballa de la Mare de Déu, i la novena que es resava al Santuari de Queralt.

La reedició del llibre també conté fotografies “molt poc conegudes”.Algunes només s’han publicat en una ocasió, concretament en la primera edició del llibre, perquè a la segona no s’hi van incloure. Són imatges captades pel beat berguedà Fra Frederic.

llibre-felipo-foto1foto-llibre-felipo-2

portada llibre queralt

 

A part de la recuperació de fotos, el llibre també conté una introducció amb la biografia de mossèn Santamaria i una relació de les set novenes catalogades des de l’any 1750.

‘La Mare de Déu de Queralt, resum històric i novena’ es podrà trobar a les llibreries de Berga a partir d’aquest divendres. Costarà sobre els 13 euros. Se n’han fet 800 exemplars.

 

 

A banda d’aquesta obra, Ramon Felipó ha dit que hi ha altres autors queraltins que “seria bo treure de l’oblit”:

 

 

 

 

 

 

 

Llibre mossèn Santamaria novena Queralt Ramon Felipó

Estic amb tu

Comentaris