‘Ciència bestial’ al Vilar Rural de Cardona, amb Dani Jiménez

El Vilar Rural de Cardona acull aquest cap de setmana, del divendres 22 al diumenge 24, un nou cap de setmana científic orientat al públic familiar. L’activitat s’anomena ‘Ciència bestial’ i va a càrrec del popular físic i divulgador Dani Jiménez, que pretén despertar l’interès científic dels nens i nenes per mitjà de tallers i espectacles participatius.

La primera edició del cap de setmana, que es va fer entre el 27 i el 29 de novembre, va ser un èxit de participació, i es van recollir valoracions molt bones tant dels pares i mares com dels nens i nenes.

El cap de setmana començarà amb una activitat de benvinguda, ‘S’encén la flama de la ciència’, al Vilar Rural, divendres a la nit, en què es faran experiments amb llum.

Dissabte al vespre, Dani Jiménez presentarà un gran espectacle titulat ‘Què cal fer per ser científic?’, amb música, imatges, experiments en directe i la participació dels nens i nenes, i després hi haurà com a novetat un taller d’observació d’estrelles. Els més petits tindran dos tallers més, dissabte i diumenge al matí, on podran veure experiments amb gel sec i nitrogen líquid i fer dibuixos artístic amb la força centrífuga. Dissabte a la nit, hi haurà una mini disco, i per als adults, un sorprenent tast de cerveses amb òptica científica. Es tracta d’un showcooking de begudes, per aprendre les bases científiques que hi ha al darrere.

Durant tot el cap de setmana, instal·lacions del Vilar Rural de Cardona, com la granja o l’hort, s’adaptaran per convertir-se en un parc temàtic de la ciència, i allà mateix es farà l’allotjament i els àpats.

‘Ciència bestial’ tornarà al Vilar Rural de Cardona el cap de setmana del 4 al 6 de març.

 

dani jimenez 2 (Medium) dani jimenez 3 (Medium) dani jimenez4 (Medium)

FOTOS: Primera edició de ‘Ciència bestial’ al Vilar Rural de Cardona, amb Dani Jiménez / AUTORA: Rosa Castilla (La Fotogràfica)