Núria Picas, millor esportista catalana del 2015

L’atleta de muntanya establerta a Berga, Núria Picas, ha estat escollida com a millor esportista catalana del 2015. En categoria masculina, el premi al millor esportista català de l’any se l’ha endut el futbolista del Barça Gerard Piqué. Van rebre el trofeu ahir, entregat conjuntament per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i el diari SPORT.

Picas, que el 2015 s’ha proclamat per segona vegada consecutiva guanyadora de l’Ultra Trail Worl Tour remarcava que “no és només un premi per a mi sinó per a tot el món que practica aquest esport. És un premi per a tota aquella gent que surt a córrer cada dia a gaudir d’un país privilegiat per practicar el running, amb muntanyes precioses que et permeten gaudir d’aquesta disciplina”.

Núria Picas ha aconseguit ser la millor corredora de muntanya per la seva constància, perseverança i molt esforç, apuntava. I el secret de l’èxit? “Gaudir de cada entrenament, de cada dia de feina, sempre amb la il·lusió que és el gran secret de l’èxit”.

Núria Picas i Gerard Piqué, com a guardonats, agafen el relleu a Laia Sanz i Marc Márquez, guanyadors de l’edició del 2014. Del 2015, també han destacat altres esportistes i equips. Aquestes són les altres categories guanyadores: esportista masculí amb més projecció, Marc Soler (ciclisme); esportista femenina amb més projecció, Paula Badosa (tenis); millor equip, FC Barcelona (futbol); esperit esportiu, Valentí Huch (atletisme); seny esportiu, Diego León (voleibol); llegendari, Santi Freixa (hockey herba); i millor gestió federativa, FC de Tir amb Arc.

 

FOTO: Núria Picas amb el president de la UFEC Gerard Esteva i el director del diari SPORT Joan Vehils. JAVI FERRANDIZ/JOAN MONTFORT