Sergi Rodríguez, ‘Teti’, serà jutjat el 21 de juny acusat d’agredir a l’exregidor del PP a Berga

El jove berguedà Sergi ‘Teti’ Rodríguez serà jutjat el 21 de juny d’aquest any, acusat d‘atemptat a l’autoritat per haver clavat, presumptament, un clatellot a l’aleshores regidor del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera. Els fets van passar durant la Patum del 2012, en concret durant el passacarrers del dimecres a la nit, quan López Noguera anava amb les autoritats municipals a dins del cordó policial i va rebre un clatellot. No va patir cap lesió ni va requerir atenció mèdica, però sí que va denunciar els fets per l’atac rebut i els insults.

Aquest juny, quatre anys després de la denúncia es farà el judici per a Teti, per a qui la fiscalia demana 4 anys 9 mesos de presó i una multa de 3.600 euros. Al llarg d’aquests anys, membres de l’Esquerra Independentista, companys de Teti, han promogut un grup de suport al jove berguedà, que ha recollit més de 3.000 firmes de suport i ha fet diverses accions a Berga, el Berguedà i fora de la comarca. Sense anar més lluny, dissabte van convocar una roda de premsa a la plaça Sant Joan de Berga per exposar les novetats del cas i van exhibir de nou pancartes on s’hi podia llegir “Prou repressió a l’independentisme! Absolució Teti!”. Entre les persones que s’hi van concentrar hi eren els regidors de l’equip de govern de la CUP a Berga Francesc Ribera ‘Titot’, Anna Alsina i Mònica Garcia.

Segons un comunicat emès pel grup de suport, “s’ha fet palesa la solidaritat popular davant d’un cas especialment greu per la duresa de les peticions fiscals i de l’acusació particular, per uns fets que, en cas de ser certs, i en un altre context, no passarien d’unes simples faltes”. En el comunicat també apunten que “és un cas polític i ja coneixem la duresa amb què actua la ‘justícia’ burgesa quan es tracta de reprimir l’esquerra independentista, els moviments populars o la classe treballadora, una duresa inversament proporcional al tracte que reben els corruptes, els feixistes o els membres de les classes dominants quan passen pels tribunals, en les comptades ocasions en que hi passen” manifesten. Hi afegeixen que “l’estat espanyol és un estat hereu del feixisme i el PP és un exemple ben representatiu d’aquesta continuïtat, un partit ple de franquistes, impulsor de polítiques antiobreres i repressives arreu de l’estat, i, al nostre país, impulsor també de l’anticatalanisme i de la divisió dels Països Catalans. Un partit, a més a més, podrit per la corrupció i que, malgrat tot, pretén donar lliçons de democràcia”.

Mobilització per l’absolució

Com ja han fet públic en diverses ocasions al llarg d’aquests anys, el grup de suport a Teti continuarà mobilitzant-se demanant la plena absolució per al jove berguedà. Així com també “seguirem denunciant que és un cas polític”, remarquen. “Amb la repressió no aconseguiran fer-nos callar”, asseguren. Convoquen una concentració a Berga per al dia 18 de juny, el dissabte abans del judici.

 

X