Avià, Borredà, Castellar de n'Hug, Cercs, Guardiola de Berguedà, Societat

El Consell Comarcal del Berguedà gestionarà les visites guiades de cinc esglésies romàniques

El Consell Comarcal del Berguedà gestionarà les visites guiades de cinc esglésies romàniques

El Consell Comarcal del Berguedà passa a tenir la gestió del servei de visites guiades de les esglésies romàniques de Sant Quirze de Pedret (Cercs), Sant Vicenç d’Obiols (Avià), Sant Vicenç del Rus (Castellar de n’Hug), Sant Sadurní de Rotgers (Borredà) i el monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà). Fins ara del guiatge se n’ocupava la Diputació de Barcelona.

L’acord es va materialitzar ahir amb la signatura d’un conveni entre el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut; i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, en un acte celebrat al monestir de Sant Llorenç.

D’acord amb el conveni, des d’aquest gener, de la gestió del servei de guiatge se’n fa càrrec el Consell Comarcal. De totes maneres, la Diputació no se’n desentendrà, perquè durant els dos primers anys (2016 i 2017), traspassarà a l’ens el cost d’aquest servei, 79.000 euros per any.

Segons ha explicat el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, el nou conveni és una aposta perquè aquest servei es gestioni de manera més integradora des del territori. Des del 1999, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació efectua un servei de visites guiades a diferents monuments restaurats a la comarca del Berguedà, després de signar convenis amb els corresponents propietaris dels monuments. Aquest servei, l’únic que la Diputació presta a tota la província.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, David Font, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà, que fins al març la gestió la seguirà fent l’empresa que se n’ocupava fins ara i després es traurà el servei a concurs.

Donar a conèixer el patrimoni és un servei més dins de l’oferta turística del Berguedà, fet que també ha destacat David Font, que ha dit que aquestes cinc esglésies romàniques compten amb més de 6.000 visites l’any, entre totes. La conservació i preservació dels monuments continuarà a càrrec de l’SPAL però la difusió passarà al consell comarcal.

FOTO: Signatura del conveni entre la Diputació i el Consell Comarcal, amb els alcaldes dels municipis / Diputació de Barcelona

 

Consell Comarcal del Berguedà esglésies romàniques guiatge Monestir de Sant Llorenç Sant Quirze de Pedret Sant Sadurní de Rotgers Sant Viceç del Rus Sant Vicenç d'Obiols visites guiades

Estic amb tu

Comentaris