Un sopar solidari a Berga inicia les accions de Mans Unides per fer realitat dos nous projectes a l’Àfrica

‘Planta-li cara a la fam: sembra’. Aquest és el lema de la campanya amb què Mans Unides inicia accions per recaptar fons per a dos nous projectes. En concret, per construir aules de secundària a Tanzània (Àfrica) i per construir un embassament per a 14.000 metres cúbics d’aigua a Maranthawa (Kènia-Àfrica). El cost total de les dues actuacions puja a 156.404 euros.

Són projectes de la delegació de Mans Unides de Solsona, i el Berguedà també es fan accions solidàries. Aquest divendres, 12 de febrer, es farà el tradicional sopar de pa amb oli “simple i senzill per fer prendre consciència que hi ha molta gent al món que passa gana”, comenten des de l’ONG organitzadora.

La cita és a 2/4 de 9 del vespre a l’Escola Vedruna Berga (Carmelites). També hi haurà una xerrada a càrrec de la germana vedruna Maria Pulgarín, que com a missionera a Guinea Equatorial durant 35 anys explicarà les seves vivències. La conferència porta per títol ‘No hem d’oblidar que Déu era allà abans de la nostra arribada’.

El sopar i la xerrada es complementarà amb una rifa de productes del Berguedà. Els interessats a participar-hi cal tiquet, que es pot comprar anticipat al Forn Santa Anna o bé el mateix dia a l’Escola Vedruna. Costa 6 euros. Mans Unides calcula que amb aquest acte a Berga es podran recaptar uns 1.500 euros.