Berga, Patum

El Patronat de la Patum descarta canvis en el sistema d’organització

El Patronat de la Patum modificarà els estatuts per dotar de millors elements d’organització i control el Patronat, tot i que l’ens rebutja la proposta del grup municipal d’ERC de modificar-ne l’estructura i crear tres òrgans: Junta rectora, Comissió executiva i Comissió tècnica, amb representants polítics, entitats, empresaris, i membres de les comparses.

El Patronat també refusa una altra proposta oposada, plantejada pels caps de colla de les comparses de la Patum. En aquest cas, es proposava un sistema organitzatiu que pràcticament eliminava la presència de polítics i empresaris al Patronat de la festa.

Tant una proposta com l’altra es van desestimar a la reunió del Patronat de la Patum de divendres, tot i que sí que es va emplaçar als membres del Patronat a estudiar-les detingudament per si, en un futur, es considera convenient modificar l’estructural del Patronat per tal de millorar-ne el seu funcionament i la seva gestió.

La modificació que tira endavant adequa a la Llei els estatuts i les funcions i tasques dels membres del Patronat; dota de més atribucions la Comissió Executiva, que representa una major agilitat en la presa de decisions; obre les portes a més presència dels caps de colla que no en formen part i també dels membres de la Patum infantil; i permet que tots els membres tinguin un suplent que cobreixi les absències dels titulars, i per tant assistir a les reunions del Patronat en cas que no puguin.

Administradors de la Patum

Les parelles d’administradors de la festa és una altre tema que es va tractar a la reunió del Patronat. Queden tres mesos per Patum i de moment, només dues parelles s’han presentat per ser administradors de les Festes del Corpus de Berga d’aquest 2016.

Una de les condicions per ser administrador de la Patum és haver-se casat en el darrer any. Temps enrere, tenint en compte que han de ser quatre, hi havia parelles que es quedaven fora, i en canvi últimament hi ha anys que es fa difícil trobar quatre parelles que s’hagin casat i que vulguin ser administradors de la Patum, representant els antics quatre barris de la ciutat.

Els administradors són les parelles que participen activament de la festa, sent presents als diferents actes, religiosos i populars. I al passacarrers de dissabte tenen un salt de Patum al punt on triïn.

Conveni de col·laboració amb la Patum infantil

Un altre punt de l’ordre del dia va ser el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum amb la Patum infantil. Es va aprovar per unanimitat. Aquest conveni suposa oficialitzar una sèrie d’obligacions que ja es feien però sense que constés enlloc de forma oficial. El conveni suposa el blindatge de la Patum infantil i la constatació de tots els drets i deures que les dues parts signants adquireixen en relació a la festa.

Recorregut dels passacarrers

Es va acordar que de cara a la propera reunió ordinària del Patronat ( l’11 de març), els regidors de l’Ajuntament de Berga facin saber on volen que sigui el seu salt de Patum del dimecres de Corpus, per tal que es pugui confeccionar el recorregut del passacarrers el més aviat possible. Un cop lligat ha de ser validat per la Policia Local i serveis tècnics de l’Ajuntament de Berga.

 

Administradors Conveni Passacarrers Patronat de la Patum sistema d'organització

Estic amb tu

Comentaris