Berga organitza una trobada de Queralts al santuari

Unes quaranta nenes, noies i dones que es diuen Queralt, de Berga, del Berguedà i de tot Catalunya han confirmat, de moment, l’assistència a la trobada de Queralts que es farà al santuari berguedà el diumenge 13 de març.  És un acte en el marc de les activitats que organitza la comissió del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.

Els organitzadors esperen un bon poder de convocatòria i aplegar com més Queralts millor. Roser Farràs, de la comissió Queralt 2016, ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà que hi haurà Queralts d’edats molt diverses i de diferents procèdències: “veurem Queralts petites, de 4 o 5 anys, fins a Queralts de més de 80 anys. La majoria de Berga i comarca però també n’hi haurà de més lluny: Tarragona, Sabadell, Barcelona, Artesa de Segre…”

No és obligatori apuntar-se però ho aconsellen per tenir comptabilitzades les persones amb aquest nom i poder-los donar un record. Es pot trucar al telèfon del santuari, 93 822 23 80; o bé a la Cereria Sant Roc, 610 49 16 66 (rogercorfa@yahoo.es).

És la primera vegada que el santuari de Queralt acollirà una trobada d’aquestes característiques, en què les Queralts aniran acompanyades dels seus familiars i amics, així com també hi pot assistir tothom qui ho vulgui. És un acte obert, on s’hi espera una nombrosa participació.

Pel que fa als actes, a 2/4 d’11 del matí es donarà la benvinguda, es signarà el llibre del santuari i s’entregarà un record, i també es farà un registre de les Queralts assistents: “nom i cognoms, d’on venen i la data de naixement”. A 2/4 de 12, missa Queraltina, que mossèn Ramon Barniol, capellà custodi de Queralt, vol que sigui molt participada, amb ofrenes, lectures… i també comptarà amb la participació de la Coral Queraltina, que a més celebra els seu 40è aniversari. I a 2/4 d’1 fotografia de grup de totes les Queralts, i pica-pica per a tots els assistents.

 

 

X