Veïns de Berga dipositen les bosses d’escombraries a terra com a senyal de protesta

La reorganització dels contenidors a Berga ha generat malestar a diferents zones de la ciutat, veïns que no estan d’acord amb el canvi d’ubicació dels contenidors i que ho fan palès, des de fa uns dies, dipositant les bosses d’escombraries a terra. Alguns del punts on s’han detectat aquestes accions són al carrer Comte Oliba i al carrer Guillem de Berguedà, entre d’altres carrers.

Són dos dels sectors de Berga que estan fent aquesta acció de deixar les escombraries al mateix punt on abans hi havia contenidors de rebuig. Es queixen que els hagin posat uns metres més avall o més amunt arran de la reorganització i agrupament dels contenidors en illetes, és a dir punts on es troben tots els contenidors junts (rebuig, orgànica, envasos, vidres, papers/cartrons).

El Consell Comarcal del Berguedà, responsable de les escombraries i d’aquesta nova mesura d’agrupar contenidors, és conscient de la problemàtica. Segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà el conseller comarcal de Medi Ambient, Xavier Francàs, “hem detectat certs malestars, i també ens han arribat suggerències. Ho estem estudiant tot plegat per acabar de polir el servei”. Afegeix que “sóc conscient que provoca algun trastorn però sí que hem de tenir aquests punts amb tots els contenidors per facilitar el reciclatge i això vol dir moure’ls d’alguns llocs”.

basura comte oliba

FOTOS: 1. Bosses de brossa a terra al carrer Guillem de Berguedà. 2. Escombraries al carrer Comte Oliba / AUTORS: Jaume Fíguls i Isa Ballesteros

X